Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi gerçekleştirildi.

TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi. 9 Haziran Pazar saat 10.15'te ikinci oturum AYT'ye yapılacak. 9 Haziran Pazar saat 15.45'te üçüncü ve son oturum YDT gerçekleştirilecek. 

Bakan Yerlikaya'dan şehit Jandarma Astsubay Çangır için taziye mesajı Bakan Yerlikaya'dan şehit Jandarma Astsubay Çangır için taziye mesajı

1 DAKİKAYLA SINAVI KAÇIRDI

Tüm Türkiye’de TYT’ye yetişmeye çalışan öğrencilerin panik anları Antalya'da da benzer görüntülere sahne oldu. Saat 10.00'da kapatılan kapılara yetişmeye çalışan öğrenciler maraton koşar gibi sınava yetişmek için koştular. Bazı öğrenciler saniyeler kala içeri girerekken bazıları ise birkaç dakika ile giremedi. Sınava öğrencilerini araçları ile gelmesi nedeniyle üniversitede ve caddeler trafik sıkışıklığına neden oldu.

Trafik polisleri ile trafik sıkışıklığı atlatılmaya çalışıldı. Bir öğrenci koşarak fakülteye girmeye çalışırken, velilerin alkış eşliğinde ‘koş koş’ diyerek destek vermeye çalıştığı görüldü. Şansız öğrenci kapıya geldiğinde sınavı 1 dakika ile kaçırdı. 


HEYECANLI BEKLEYİŞ
Sınavda öğrenciler ter dökerken dışarda da veliler beklerken ter döktü. Ayıra bazı veliler yanında aldığı Kur’an ile dualar ederken görüntülendi. Lider Gazete’ye konuşan veliler öğrenciler için iyi bir yerler kazanmaları için dua ettiklerini söyledi.

Sınavdaki öğrencisini bekleyen Raziye Çevik “Vallahi heyecanlı bir bekleyiş bizim için. Her şeyin en hayırlısı olsun. Bütün öğrenciler için başarılar diyorum. Güzel çalıştı. Memnun oldum. İnşallah hayırlı bir sonuç alır. Biz elimizden gelen her şeyi destek olarak verdik. Dershane gitmesine öncelik ettik. sonucunu bekleyeceğiz artık” dedi. 

Fakültenin önüne elinde dua kitabı ile oturan Ayşe Taş, “Mutluyum, huzurluyum, gururluyum. İnşallah haklarında hepsinin hayırlısı olsun. Kolaylıklar diliyorum. Dualarımı da hepsine gönderiyorum” diye konuştu. 


AİLELER TEK YÜREK OLDU
Okulun bahçesinde kamp sandalyelerinde oturan Tijen Kargın ailecek öğrencilerinin sınavdan çıkmasını beklerken “Hepsine başarılar diyorum. En güzel yerleri kazanırlar inşallah. Sağlıkla, sıhhatle. Çok çalıştı diyemem. Nereyi kazanırsa o diyelim. Meslek Lisesi okudu. Kendi bölümüyle alakalı bir yer istiyor. Yani her zaman arkasında olduğumu hissettirip, onun imkanlarını sağlayıp o şekilde destek olmaya çalıştım” dedi. 


Fatma Demirkıran bir önceki yılda kızı için beklediğini iki yıl üst üste sınav heyecanı yaşadıklarını belirterek “Oğlumu bekliyorum. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Özveriyle çalıştı. Buna inanıyorum gerçekten. İnşallah iyi olur. İnşallah güzel bir yerlere gelir. Ders olarak hem sosyal olarak her yönden olabildiğince onları en rahat şekilde destekledik. Yani onlar elinden geleni yapıyor artık gerisi o anki duruma bağlı . İnşallah iyi olur” diye kaydetti. 


VELİLER DAHA HEYECANLI
Hacer Taştutmuş, heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Çocuklar çalıştı. Allah emeklerini zayi etmesin hiçbirinin. Çocuklar yıllardır emek verdiler bu sınav için. İnşallah karşlığını alırlar. İstanbul Teknik Makine istiyor benim oğlum, makine mühendisliği yani. Çocuklarımızın hedefleri büyük. Umarım hedeflerine ulaşırlar. Çok çalıştılar gerçekten. Her şekilde anne babamın olmanın getirisi olarak gönülden gelerek destekliyoruz. Mutlu olabilecekleri bir yaşam sürsünler. Her şeyden önce mutlu olabilecekleri bir iş. Hedefleri de inşallah mutlu eder çocukları. Biz de mutlu oluruz onlarla” dedi.

Editör: Emre Gündoğdu