50 yıllık bekleyiş sona erdi: 14 kültür varlığı anavatanında! 50 yıllık bekleyiş sona erdi: 14 kültür varlığı anavatanında!

Kepez Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılını ve 22 kütüphane projesini Antalya Kütüphanesi ile taçlandırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kitapseverlere kapılarını aralayan Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEV KÜTÜPHANE KAPILARINI AÇTI

Bakan Ersoy, Antalya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini değinerek, kütüphanelerin turizm ve kültürü birleştiren önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Antalya Kütüphanesi’nin; modern tasarımı, geniş içeriği ve özel tematik bölümleriyle Türkiye'nin önde gelen kütüphaneleri arasında yer aldığını vurgulayan Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirilen resmi açılışının, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 kütüphane projesinin bir parçası olduğunu vurguladı. Kepez Belediyesi’nin, kendi özgün projesiyle yerel yönetimlerin kütüphanecilik alanındaki katkısını güçlendirdiğini ifade eden Bakan Ersoy, emeklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

ERSOY’DAN YENİ KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Antalya Kütüphanesi’nin 1 milyon kitap kapasitesi, 10 kilometrelik raf uzunluğu ve çeşitli tematik kütüphaneleriyle Türkiye'nin önde gelen kütüphaneleri arasında yer aldığını açıklayan Ersoy, Antalya'ya yeni kütüphane müjdesini verdi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'nün fedakârlıklarıyla inşa edilen kütüphanenin Antalya'nın en büyük kütüphanesi olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, ilerleyen dönemde daha büyük bir kütüphaneyi Antalya’ya kazandıracaklarını açıkladı.

TÜTÜNCÜ: SİLİNMEZ İZLER BIRAKTIK

Antalya'nın köklü kültürüne vurgu yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyeciliğin artık sadece temel hizmetleri değil, kültür, sanat, teknoloji gibi unsurlarla şehre değer katma anlayışını içermesi gerektiğini belirtti.

Şehrin bu değerlere sahip çıkmasının, gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın önemine değinen Başkan Tütüncü, “22 Kütüphanemizle şehrimize silinmez izler bıraktığımızın farkındayız. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma, sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Bilim festivalleri, kitap fuarları, bilim yarışmaları ve inovasyon çalışmaları gibi etkinliklerle bu hizmetleri daha da ileri taşıyacağız. Bu güzel günü bizimle paylaşan protokol üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkür eder, Antalya Kütüphanesi'nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

ŞAHİN: SAYILARI ARTIRMAMIZ LAZIM

Antalya Valisi Hulusi Şahin, kütüphanelerin medeniyetlerin kültür kaleleri olduğunu ifade etti. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'yü örnek alarak kütüphane sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Bu tarz kütüphanelerimizin sayılarını artırmamız lazım” dedi.

Antalya Kütüphanesi'nin açılışında Bakan Ersoy ve beraberindeki protokol mensupları, sanatçılar ve vatandaşlar kütüphaneyi gezerek, kitapları inceledi. Bakan Ersoy ve davetliler kütüphane gezisinin ardından çıkarken keman eşliğinde ‘Senden Başka' şarkısıyla karşılandı. Renkli anların yaşandığı müzik gösterisi sırasında vatandaşlarda kütüphane balkonlarından şarkıya eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi