Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı.

Atatürk için düzenlenen tören; İstanbul Valisi Ali Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, kurumları adına Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymalarıyla başladı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti

CHP ÇELENGİ UNUTTU

Daha sonra Barolar, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da anıta sırasıyla çelenk koydu. Bu anlarda ortaya çıkan bir detay ise büyük dikkat çekti.

Törene katılan siyasi partiler Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakırken CHP'nin çelengi unuttuğu ortaya çıktı. Hal böyle olunca CHP çelengi unutulduğu için sunulamadı.

ÇELENKSİZ SELAMLAMA

Vatandaşların tepkisini çeken ihmal sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, çelenksiz selamlama yaptı.

VARANK’TAN TEPKİ GELDİ

AK Parti Bursa Milletvekili ve eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP’nin çelengi unutmasına tepki geldi. Varank yaptığı açıklamada, “Yüzyılın değişimi diyerek Ecz. Özgür Özel'i genel başkan yapan CHP'de ne değişti bilmiyorum ama beceriksizliğin baki kaldığı kesin” dedi.

Editör: Emre Gündoğdu