Son günlerini yaşadığımız 2023 yılı dünyada savaşlara, doğal afetlere ve yeni keşiflere sahne oldu. 2024’e sayılı günler kala, yeni yıl gecesi planları genellikle belirsiz olsa da, insanlar birlik, barış, kadına şiddetin azalması gibi sosyal hedeflere odaklanmayı ve kişisel gelişim için çaba harcamayı planladıklarını kaydetti. Aynı zamanda, ulusal ve küresel düzeyde barış, sağlık ve ekonomik düzelme beklentileri de öne çıktı.

FELAKETLERDEN UZAK BİR YIL DİLEĞİ

Acısıyla, tatlısıyla 2023 geride kalmak üzereyken vatandaşlar, 2024 için yeni dilek ve beklentilerini paylaştı. Vatandaşlar, 2023 yılında yaşanan deprem felaketinden dolayı 2024’te felaketler olmasın dileğinde bulundu. Seğmen Bağcı isimli vatandaş, “Sağlık, huzur ülkemiz için aynı şekilde felaketlerin olmadığı güzel, mutlu, huzurlu bir yeni yıl diliyorum. Kendim için tabii kariyer. Kariyerimde daha odaklı olup güzel bir şekilde memleketime de hizmet etmek istiyorum.” İlhan Sağıroğlu; “Dünya barışı, sağlık, sıhhat ve ekonomik düzelme olsun isterim. Yeni yıl hedeflerim arasında sağlıklı yaşam için spor yapmaya başladım devam ettirmeyi istiyorum” dedi.

Mehmet Akdağ 2024’ten beklentilerini şu sözlerle kaydetti:

“Yeni yıl bütün halkımıza sağlık mutlu getirir umarım.  Her şeyden önce huzur ve barış diliyorum. Bu ekonomik şartlarda bol kazancı diliyorum.  Umarım herkes. Çok mutlu olur. Tek beklentim bu” diye konuştu. Şerife Yakışıklı Yeter yeni yıl tatilini Türkiye’de geçirmek için Belçika’dan geldiğini belirterek “Sağlık, sıhhat, huzur, Mutluluk ve öncelikli de para diliyorum” diyerek yeni yıl gecesi planlarını paylaştı. Yeter, “Yeni yılda yurtdışında yaşadığımdan dolayı ailemle geçirmeyi planlıyorum” dedi.

KADIN CİNAYETLERİ DURSUN TEMENNİSİ

Nazmiye Şahin ise “Yeni yılda kadın cinayetinde olmadığı bir ülke istiyorum. Daha yaşanılası bir dünya istiyorum. Sağlık ve mutluluk huzur istiyorum” dedi. Mert Mustafa Yeter, 2024 beklentilerini paylaşarak  “Mutlu bir yaşam olmasını istiyorum. Herkesin mutlu ve mesut yaşamasını istiyorum” diyerek yeni yılda okulunu bitirip meslek sahibi olmayı istediğini belirtti.

İlkay Aydemir, “2024’te sağlık bekliyorum. Huzur bekliyorum, mutluluk bekliyorum. Şu savaşların bitmesini bekliyorum. Yani çocuklar için, kadınlar için kadına şiddetin azalmasını diliyorum” diye kaydetti. Yeni yıl hedeflerini anlatan Aydemir, kendisini geliştirmek için çalışmalar yapacağını ifade etti.

Ankara'da o yollar trafiğe kapatılıyor Ankara'da o yollar trafiğe kapatılıyor

“SAĞLIK, HUZUR, PARA…”

Yeni yıl yaklaşırken vatandaşlar yeni yıl dilekleri ve beklentileri “Sağlık, huzur, mutluluk ve para” oldu. Vatandaşlar, 2024’ün sorunsuz geçmesini istediklerini belirtti.

Mehmet Demirören, yeni yıl dilek ve beklentisinde “Herkese sağlık, huzur ve maddiyat diliyorum” diyerek yeni yıl gecesi için şimdilik bir planım olmadığını belirtti.  Yalçın Yıldız ise yeni yıldan ne bekliyorsunuz sorusuna  “Sağlık, mutluluk bekliyorum” diye yanıt verdi. Yıldız “Yeniyılda bir planıma yok, çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Yusuf Ay konuşmasında sağlık, sıhhat ve barış dilediğini belirterek “Millet olarak birbirimizle kaynaşmış birlik, beraberlik içinde olmayı diliyorum. Her şey için iyilik bekliyorum” dedi. 

Veli Türk isimli vatandaş ise “Herkese mutluluk, huzurlu, neşeli günler diliyorum” derken Eşi Emine Türk de “Herkes için sağlık sıhhat ve mutluluk huzur diliyorum” dedi.  İbrahim Altunok İbrahim Altunok: “Yeni yılda insanların; sağlıklı, mutlu ve huzurlu, ekonominin daha düzgün daha güzel olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Emre Gündoğdu