Milli Piyango, 2024 büyük ikramiyesini 400 milyon TL olarak açıkladı. Bu devasa ikramiye, milli piyango bilet satış noktalarında uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Tam çeyrek bilet 100 TL, yarım bilet 200 TL, tam bilet ise 400 TL olarak belirlendi.

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

400 MİLYON LİRALIK KUYRUK

Yılbaşı biletlerini almak için sıraya giren vatandaşlar, 2024'ün güzel geçmesini umut ederek geleneği sürdürmeye kararlı. Bazı vatandaşlar büyük ikramiye kazanma hayaliyle 31 Aralık 2023 gecesini heyecanla beklediklerini kaydederken bazıları da biletin kendisine çıkma umudu olmasa da gelenek diyerek bilet aldığını ifade etti.

VATANDAŞLAR UMUTLU

Vatandaş Ayşe Aydın bilet çıkarsa yoksullara dağıtırım. aileme birazını ayırırım. Pek çıkacağına inanmıyorum ama yinede bilet almadan da edemiyoruz” dedi. Beklentiler ve umutlar kişiden kişiye farklılık gösterirken Bekir Yaylacı isimli vatandaş, “20 bilet aldım. Neden bana çıkmasın. ama bazen sıralıda olsan çıkmaya biliyor” diye konuştu.  Halil Güngör  ise bilet çıkarsa neler yapacağını anlatarak “Şans işte. Çıkarsa evde çoluk çocuğuma birşey yaparım. Fakirlere, garibanlara yardım ederim” diye ifade etti.

Yılbaşı yaklaşırken, 2024 yılının talihlisinin kim olacağına dair merakı arttı. Vatandaşlar, 31 Aralık 2023 gecesi televizyon ekranları başında canlı yayınlanacak çekilişi bekleyerek, umut dolu bir yılı karşılamaya hazırlandığı görüldü. 

Editör: Emre Gündoğdu