Asayiş

Acılı babadan önlem çağrısı

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu ‘Gün Başlıyor Programı’na konuk oldu. "Başıboş köpek terörü" konusunu ele alan Pınar, “Bir an evvel sokaktan bütün başıboş köpekler toplanmalı, yaşam alanına alınmalı. Bizim bir metre kafesler içine alınsın diye bir düşüncemiz yok. Şu anda özgür dolaşıyorlar” dedi.

Abone Ol

Antalya'da 5 Mart 2022’de sahipsiz köpeklerin kovalaması sonucu kamyonun altında kalan ve tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23 gün sonra hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın  babası ve Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar Lider Haber TV’de konuştu. Pınar, sokaklardaki başıboş köpeklerin popülasyonunun hızla arttığını belirterek, sağlık bakanlığı sitesinde bulunan verilere göre 21 ay önce 10 milyon olan başıboş köpek sayısının şu anda 15 milyona ulaştığını tahmin ettiklerini ifade etti. "AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamasına göre, eğer önlem alınmazsa bu sayı 60 milyonu bulacak" diyen Pınar, köpek terörünün artık ciddi bir sorun haline geldiğini vurgulayarak “Sokaklardaki başıboş köpeklerin popülasyonu çok hızlı artıyor. Bizim nüfusumuz 2 yılda 3 katı artmamıştır. 21 ay önce Bakan Kurum açıkladığında 10 milyondu, şu sıralar 15 milyon olduğu tahmin ediliyor” dedi.

“HAYVANA GÖSTERİLEN HASSASİYET İNSANA GÖSTERİLMİYOR”

Pınar, son zamanlarda artan başıboş köpek saldırılarına dikkat çekerek, geçmiş olaylara ve alınmayan önlemlere vurgu yaptı. Pınar, 2 yıl önce yaşanan acı olaylardan sonra yetkililerin sessiz kaldığını, ancak bir köpeğe zarar gelmesi durumunda hemen mesajlar yayımlandığını ifade ederek “2 yıl önce Asiye çocuğumuzu köpekler parçaladığında, Mete Durna çocuğumuzu köpekler parçaladığında, bu yıl bir çocuğumuz kuduzdan öldü. Geçen yıl gene bir çocuğumuz kuduzdan öldü. Bunlar olduğunda, bizim ülkemizde neler oluyor, diyerek önlem alınması lazım. Bu çocuklarımız öldüğündü çıkıp konuşanı bir yetkilimiz olmadı. Bir tane köpeğin canına kast edilsin; valilikler, belediyeler, kurumlar hemen mesajlar yayınlıyor. Sokaktaki başıboş köpeğin bir çocuğu parçalaması konusunda ama konuşan olmadı” diye konuştu. 

“SÖZDE HAYVANSEVERLER, BELEDİYELERE İŞLERİNİ YAPTIRMIYOR”

‘Hayvan hakları’ diye bir şey olmadığını ‘Hayvan refahı’ olduğunu belirten Pınar, cezai ehliyete sahip canlıların hakları olduğunu vurguladı. Hayvanları besleyenlerin kısırlaştırma ve parazit gibi hastalıkları için işini yapmaya çalışan belediyelere de engel olduğunu dile getirerek “Sözde hayvanseverler ‘Nereye götürüyorsun’ diye kıyameti koparıyorlar. Belediye kısırlaştırmaya götüremiyor. Hadi kısırlaştırdı diyelim. Belediye 4 kere aynı köpeği alması gerekiyor. Parazit aşılarını yapsın ki insan sağlığına zararlı bakterileri olmasın. Bunu da yapmalarına izin vermiyorlar. Müthiş bir aymazlık var. Sokakta köpekler dilediği gibi geziyor, bizler evimizde hapsoluyoruz” ifadelerini kullandı.

“TUNAHAN’IN BABASININ ACISINI BİLİYORUM”

Köpek yemi fabrikalarının, hayvansever derneklerinin yem üzerinden kazanç sağladığını iddia eden Pınar, vergilerle alınan köpek yemi ihalelerinin öncelikli olması konusundaki eleştirilerini sürdürdü. Tunahan'ın babasının yaşadığı acıyı anlamak için kendi yaşadıklarıyla özdeşleştiklerini ifade eden Pınar, köpek terörünün son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.

 

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }