16 bin 464 oyla üçüncü kez Fenerbahçe Başkanı olarak seçilen Ali Koç’un yeni Yönetim Kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı kongrenin ardından Lider Haber TV’de yayınlanan Türk futbolunun efsana programı Telegol'e konuk oldu.  Serhat Ulueren, Selim Soydan ve Gökmen Özdenak'ın sorularını yanıtlayan Acun Ilıcalı, “Başkanımızın önderliğinde yeni bir Fenerbahçe olacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.  

Acun Ilıcalı Aziz Yıldırımı Mahkemeye Verdim

“BU AİLENİN BİR PARÇASI OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Ali Koç’un güzel ve güçlü yönetim oluşturduğunu belirten Acun Ilıcalı “Camia son yıllarda bu kadar hiç bir zaman seçime odaklanmamıştı. Çok yüksek katılımın olduğu demokrasiyi sonuna kadar yaşadığımız bir kongre oldu. O açıdan çok mutluyum. Açıkçası Fenerbahçe'nin geleceği için elimizden geldiği kadar güzel ve güçlü yönetim oluşturmaya çalıştı sayın başkanımız. Bende bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.

“KENDİSİNİ MAHKEMEYE DE VERDİM”

Aziz Yıldırım benim için dolaylı olarak FETÖ'cü demiş oldu” sözlerini kullanan Ilıcalı “Herkesin hayatında yaşadığı olaylar var. Belli duygular var ben iki başkanın buluşmasından çok mutluyum. Güzel bir görüntü. Fenerbahçe'ye hizmet etmiş iki başkan buluşabilirler ve kucaklaşabilirler. Fenerbahçe'nin görmek istediği tablo bu. Buna da saygım sonsuz. Kendimle ilgili bir konu ortadaysa benim açımdan bu konu hadi bunu bırakalım, unutalım konusu değil.  Sayın Yıldırım, Fenerbahçe'de seçimi kazanmak uğruna açıkçası bana karşı bulunduğu ithamları kabul etmiyorum. Bu konuda zaten adli makamlara gerekli müracaatta bulundum. Kendisini mahkemeye de verdim. Bugün Türkiye'de FETÖ'nün ne demek olduğunu herkes çok iyi biliyor. Benim için dolaylı olarak hem FETÖ'cü demiş oldu hem de FETÖ'cülerle ilişkim olduğunu iddia etti. Ben hayatımda hiç o şahısla görüşmedim. Bana sorulan sorulara hep dürüstçe cevap verdim. 35 yıl önce sadece 2 yıl süren Adnan hoca konusunun bir yerlere taşınma çabasını ilgiliyle takip etti. Bunların hepsini not aldım. 20'li  yaşlarımda görüştüm, o zaman suç örgütü olamayan ve sadece iyi insan olma üzerinde sohbetler. 35 yıl sonra hala o konu ile ilgili ortaya koyma çabası, benim FETÖ ile ilgim varmış şeklinde iddialar, uçağımla ilgili aklımın alamayacağı iddialar. Bunlara baktığın zaman bunlar terör örgütü tadı veriyor. Fenerbahçe seyircisi zaten eminim ki her şeyi gördü ve biliyor. Gözünüzün önündeyim beni herkes çok iyi tanıyor karalamak isteyen çok oldu zamanında. Sanat dünyasından da oldu. Başıma bunlar geldi ama bu böyle kolay bir şey değil. İnsanın burada namusu ve gururu var. Benim ailem var, çocuklarım var benimle ilgili böyle çirkin iddialarda bulunan insanlarla ben öyle hadi geçti gitti şeklinde seçim bitti gözüyle bakmıyorum. Bu benim hayat görüşüm. Benim için bu olay sizin tahmininizden çok daha önemli” şeklinde konuştu.

“İKİ BAŞKANIN BULUŞMASI BENCE GAYET İYİ OLDU”  

“Benim amacım Yıldırımı Ali Koç’la teke tek konuşması için tahrik etmekti” diyen Acun Ilıcalı “Canlı yayına çıktıkları gün ben başkanımız ile beraber gittim oraya. Sayın Aziz Yıldırım ile bir diyaloğum olmadı. Biz orda açıkçası başkanımızın gece gündüz gezmediği yer kalmadı, kendisini anlatabilmek için büyük bir çaba içerisindeydi. Bence gelecekle ilgili bütün projelerini hem anlattı hem de takdir edildi. O açıdan çok mutluyum. O akşam da bence başkanımızın kendisini ifade ettiği güzel akşamlardan biri oldu. Hatırlıyorsanız ben Sayın Aziz Yıldırım başkanımız ile çıkarsa ‘ben bir şey bilmiyorum’ dedim, her zamanki gibi her laftan başka bir çıkarmaya çalışanlar buradan da ‘ben bir şey bilmiyorum’ cümlesini almaya çalıştılar. Aslında benim oradaki amacım, Sayın Yıldırım’ı canlı yayına çıkarmaktı. Birisine ‘sen bunu yaparsan ben bir şey bilmiyorum’ demek onu yapmaya tahrik etmektir. Benim amacım orda Sayın Yıldırım’ı, Ali Koç’la teke tek konuşması için tahrik etmekti. Amacımıza ulaştığımız için de çok mutluyuz. Çünkü iki başkanın buluşması bence gayet iyi oldu” diye konuştu.  

Galatasaray, Gaziantep FK'yi konuk edecek: Osimhen forma giyemeyecek Galatasaray, Gaziantep FK'yi konuk edecek: Osimhen forma giyemeyecek

Acun Ilıcalı Aziz Yıldırımı Mahkemeye Verdim 1

“YENİ BİR FENERBAHÇE OLACAĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Yeni yöneticilerin maddi olarak güçlü olduğunu belirten Acun Ilıcalı “Başkanımızın önderliğinde yeni bir Fenerbahçe olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü yeni bir kadro kurdu. Yönetim olarak güçlü bir kadro kurdu. Yeni yöneticilerimizin dikkat ederseniz ki maddi olarak daha güçlü olduğunu göreceksiniz. Bu da görev paylaşımı olarak herkesi rahatlatacak. Böylece birlikten kuvvet doğar. Futbolda maddiyat çok önemli. Ben açıkçası elimden geldiğince kulübün her yönüne koşturmaya çalışacağım. Enerjim çok yüksek. ‘Başka işleri var Fenerbahçe'de nasıl olacak?’ diyenler olabilir ama ben enerjisi bitmeyen bir insanım, benim için gün bitmiyor. Fenerbahçe önceliğim olacak. Bu taraftarın yıllardır beklediği şampiyonluğu getirmek için hep beraber Fenerbahçe'yi Türkiye'de zirveye taşımak için, Fenerbahçelileri mutlu etmek için, cefasını çektikleri günlerin sefasını sürmeleri için gereken her şeyi yapacağız. Kendimi Fenerbahçe'ye adayacağımı söyleyebilirim. Bence Fenerbahçe, Galatasaray'ı bu sene yakaladı. Bu seneye bakarsanız iki takımın arasında çok fark göremezsiniz. Ligde Fenerbahçe'yi daha ileriye taşıyacağız. Avrupa'da inşallah Şampiyonlar Ligi de çok önemli hedeflerimizden biri. Bunun için çok önemli güçlü bir kadro var. Ali Koç’un ortaya koyduğu şu anki kadro 200 milyon değerinde Türkiye'nin en pahalı kadrosu. Biz hocamızın istediği transferleri yaparak, Fenerbahçe'yi daha ileri taşıyacağımızı düşünüyorum. Bizim çok çok iddialı olduğumuzu şimdiden söyleyebilirim. Bu takımın net güçlü olacağını tahmin edebiliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi