Gündem

AK Parti Antalya Milletvekili Çelik: AK Parti’de dur durak yok

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’ni Lider Haber’e değerlendirdi. Çelik, “Yerel seçimlerde 2019’da bir sıkıntı oldu. Onu da düzeltmemiz lazım inşallah” dedi.

Abone Ol

AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik Lider Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ SÜREKLİ DEĞİŞİMLERİN PARTİSİ

AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’ni değerlendiren Çelik, "AK Parti kurulduğu günden bu yana hep ilklerin partisi olmuştur. İlk kurulduğumuz zaman Cumhurbaşkanımız ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi ya bu gerçekten AK Parti içinde yaşandı. Dünya’da şöyle bir şey var; AK Parti’yi, sosyolojik, siyasal ve teşkilat yapısı olarak izliyorlar. AK Parti her şeyi önceden yapan önder bir parti konumunda. Türkiye’de şöyle bir şey var. Bu kongreleri en iyi yapan, en düzenli yapan, hiçbir kargaşa olmayan, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi masaların, sandalyelerin havada uçuşmadığı tek partidir. Buraya gelenlerle konuştuğumuzda ‘Gece saat 3’te kalktım yola çıktım. 10 milyon verseler gitmem. Bu bir gönül işi’ diyor. Biz içerideyiz Cumhurbaşkanımız dışarıda binlere hitap ediyor. Bu gerçekten Türk ve Dünya siyasi hayatında incelenmesi gereken bir olaydır. Bu bakımdan biz de çok mutluyuz. Çok güzel bir kongre oldu. AK Parti sürekli değişimlerin partisi oldu. Düşünün ki AK Parti’de milletvekillerinin 3’te 2’si değişti. Hatta biz meclise gittiğimiz de yeni milletvekillerimizi tanımıyoruz. Yani bir parti 3’te 2’sini değiştiriyor ve tekrar iktidar oluyor. Bu bir kere çok önemli bir şey. Yeni seçilen MKYK üyelerine bakıyoruz. Orada da çok büyük değişiklikler var. Örneğin milletvekilleri listeye alınmadı. Hiç kimse de bir üzüntü yok. Gençlere ağırlık verilen bir liste olduğunu görüyoruz. Gençlere kadınlara Türkiye Yüzyılı’na uygun insanların parti yönetimine getirilmesi çok önemli. Bunu gördükten sonra Türkiye adına bir kez daha mutlu ve umutlu olduk." ifade etti.

TÜRKİYE KÜRESEL BİR AKTÖR

Türkiye'nin dünya siyasetindeki konumunu ele alan Çelik: "Türkiye artık sadece bir Türkiye değil yani Amerika açısından da Türkiye bir Türkiye değil. Eskiden Türkiye’yi Amerika’nın menfaatine kullanmalıyız deniyordu. Hatta Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülke falan deniyordu. Şimdi bunu Amerika yönetmiyor, biz kendimiz yönetiyoruz. Türkiye Türk dünyası için önemli bir ülke, Türkiye İslam alemi için önemli bir ülke, Türkiye Filistin için önemli bir ülke, Türkiye Afrika için önemli bir ülke, Türkiye küresel bir aktör. AK Parti’nin yaptıkları dünyada takdir ediliyor. Barışın öncüsü bir konuma geldik. Bu da Cumhurbaşkanımızın vizyonu, kararlılıkla uygulamaları ve icraatlarıdır. Cumhur İttifakı bir kere çok önemli. Biz Cumhur İttifakı ile şöyle yaptık. Türkiye bugün bir huzur ülkesi ise 15 Temmuz’dan sonra Suriye ve Irak'a yapılan harekatlar neticesindedir. Cumhur İttifakı’ndaki Türkiye’nin, birlik ve beraberliğinin sembolü olarak oralara girdik. Allah’a şükür huzur ve güven ülkesi haline geldik. İşte bu kongre de huzur ve güven kongresi oldu. Hem Türk dünyasına hem de İslam alemine daha doğrusu mazlumlara bir umut ışığı olarak devam ediyor." ifadelerini kullandı.

BİZ BİTMEDİK MESAJI VERMEK İSTEDİLER AMA VEREMEDİLER

Türkiye’nin terörle mücadelesinde verdiği mücadelenin önemine değinen Çelik, “Biliyorsunuz bizim terörle mücadelemiz ülkemiz içinde yürütülüyordu. Biz de bu mücadelenin içerisindeydik. Ama hep diyorduk ki kaynağında kurutmadıkça meseleyi çözemeyiz deniliyordu. Bakın Cumhurbaşkanımız sayesinde ilk defa yurt dışında operasyonlar yapacak düzeye geldik. Terör örgütü kaç yıl sonra bir saldırı yapmaya çalıştı ama başarısız oldular. Burada biz bitmedik mesajı vermek istediler ama veremediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Bir gece ansızın gelebilir’ ifadesi çok büyük bir anlam ifade ediyor.  İçi boş bir sözcük değildir. Daha önce Afrin’de yapılan operasyonlar, Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ile bir gece ansızın geldik; sükuneti, huzuru sağladık. Büyük bir göç vardı ve bunu önledik. Şimdi o bölgelerde güvenli bölgeler oluşturuyoruz. Şehirler inşa ediyoruz ve göç edenleri geri göndermeye de başladık. Bu çok önemli” dedi.

AK PARTİ’DE DUR DURAK YOK

31 Mart’ta yapılacak olan seçimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, “AK Parti’de dur durak yok. Seçim bitti biz tatile girdik zannettik. Sonra partimiz programı önümüze koydu ve bugüne kadar çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki seçimler çok önemli. Demokrasi de en önemli şey seçim. Seçimlerde en önemli şey sandıktan çıkmak. Tabi bu da kolay olmuyor. Bir kere en çok çalışan Sayın Cumhurbaşkanımızdı; ‘Ben çalışma sayesinde seçildim” mesajını dünyaya verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci turda seçilerek dünyaya Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, kendisinin de demokrat bir lider olduğunu göstermiş oldu. Bu yolda gideceksek ve eğer çalışmazsak bu yapı elimizden kayabilir. Yerel seçimlerde 2019’da bir sıkıntı oldu. Onu da düzeltmemiz lazım inşallah. Cumhurbaşkanımız da bu mesajı veriyor. Bizim sahada gördüğümüz havada 2019’un tersine olarak AK Parti’nin belediyelerinin büyük bir çoğunluğunu alacağını görüyoruz. Ama bu oturmakla yatmakla olmaz çalışmakla olur. AK Parti’de bu işi iyi yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu yönde mesajlar veriyor. Partimiz de bu doğrultuda hem genel merkez düzeyinde hem de il ve ilçe düzeyinde programlar oluşturuyor. AK Parti çok güzel programlar yapan, uygulayan ve icraat yapan bir partidir. İnşallah yerel seçimlerde de bu kapsamda ve bu hedef doğrultusunda başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }