AK PARTİ ANTALYA’DA ALG PATLAMASI OLDU!

Abone Ol

Öncelikle başlıkta ALG kelimesini açıklayıp yazıya öyle giriş yapmakta fayda var. Alg patlamaları, tatlı veya tuzlu su sistemlerinde alg popülasyonunda ani ve aşırı bir artışın meydana gelmesiyle oluşan bir olaydır. Hal böyle olduğu zaman suyun rengi değişir. Çünkü ani bir patlamadır. Teşbihte hata olmaz ise dün Antalya siyasetinde buna benzer bir olay yaşandı. Siyasetin rengi bir anda değişti!
Göreve geldiği günden beri hele hele yerel seçimlerden sonra bile vakur bir tutum sergileyen AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin düzenlediği basın toplantısında resmen PATLADI! Uzun süren suskunluğunu bozan Çetin’in hedefinde öncelikle CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek vardı. Salvo atışlarla öyle bir patlama yaptı ki bende ALG patlaması hatırlatması yaptı.
Neyse ben toplantıyı kısa kısa notlarla özetlemeye çalışayım. Çetin’in açıklamalarındaki cümlelerini kısa kısa notlarla aktaracağım. Bakalım PATLAMA ile siyasetin görünen yüzündeki RENK DEĞİŞİMİ nasıl olacak.


AK Parti İl Başkanı, Başkan Böcek’in 66 ayını, “Şehri yönetmekten aciz, vatandaşın sıkıntılarından bihaber, proje üretmez, icraat yapmaz hale gelmiş durumda. 6 ayda geldiğimiz durumda da geçmiş 60 aydaki yaşantılarını devam ettiriyorlar. Ortada proje, vizyon yok, elle tutulur hizmet yok” cümleleri ile eleştirdi. 
Tabi bu sadece 2 saatlik toplantıdan yansıyan haberin girişi. Sonrasında neler var neler. Sadece Böcek mi bu PATLAMADAN nasibini aldı? Olur mu! 17 ilçe de işin içinde. Antalyalıların son dönemde sosyal medya üzerinden Böcek’i topa tuttuğu SU FATURASI üzerinden atışa başladı Ali Çetin. Yüzde 446’lık zamdan bahsetti, faturalarda UCUZ SU reklamının yerini ARIZA bildirimine bıraktığına dikkat çekti. 
Vallahi ben ARIZA veya KESİNTİ yaşamadım amma FATURADAKİ ALG PATLAMASINDAN mustaribim. Bu işe bir çözüm bulanması lazım yoksa çok baş ağrıtır.
Sonrasında ise ulaşım ve trafik gündeme geldi. Bu konudan DERT YANMAYAN yoktur. Çetin bu durumu da, “İnsanlar bir yerden bir yere gidemez durumda. Kimse istediği yere istediği saatte ulaşamaz durumda. Ne yeni bir yol, ne kavşak var. Trafik sorunu işin içinden çıkılmaz bir durumda...” diye özetledi. Ancak kısa süre içinde Antalya’da yapılacak kavşaklar için müjde vereceğini de ekledi.
AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Böcek'in belediyeye uğramadığını, projelerin başında yer almadığını iddia etti ve “Altın Portakal'ı özüne döndürmekten bahsederken nereye gittiği belli olmayan, ne zaman yapılacağı belli olmayan, skandallarla gündeme gelen bir festivalle karşı karşıya kaldık. Yıl sonuna kadar yapacağım diye namus sözü verdiği Altın Portakal'ı gerçekleştiremedi” dedi. Bir nevi NAMUS SÖZÜ’nü yerine getirmesini istedi!
Tabi suskunluğunu bozup patlayan Çetin, son dönemde denizde yaşanan kirliliğe ve arıtma tesislerine değinmeden de geçmedi. Görüntüler paylaşıp, “ARITMA’yı yanlış anlamış. Bu ayıp Antalya gibi bir yerde Böcek'e yeter" diye konuştu.
İnanın her konuyu ayrıntıları ile buradan aktarma şansım yok. Lakin geçen yıl yaşanan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği SEL BASKINI da Çetin’in gündemindeydi. Bu konuda da alt yapı eksikliğinden bahsedip, “KIŞ GELİYOR” diyerek uyarı yapıp sosyal belediyecilik yerine sosyal medya belediyeciliği yapıldığına dikkat çekti.
Bir süre önce yaşanan TELEFERİK kazası da toplantıda ele alındı. Kaza sonrası milyonlarca liralık yatırımın kaderine terk edildiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı, Alanyaspor tesislerinin bir an önce verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.
Tabi salvolardan borç edebiyatı yapan ilçe belediye başkanları da nasibini aldı. “İlçe belediye başkanları acizliğini ortaya koymaya, borç edebiyatı yapmaya devam ediyor. Sadece kendilerinin yönettiği belediyelerde bile hala borç batağından kurtarılamadı. Yönettikleri belediyeleri idare edemez hale geldi. SGK borçlarını zaten ödemiyorlar. Bunlarda proje, çalışma yok ama algı çok. Biz şehrimizin sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Yatırımlarımız her geçen gün büyüyor ve artıyor" ifadelerini kullandı.
İşçi sürgünlerine ve işçi çıkartmaya da son verilmesi için eleştiriden çok İSTİRHAMDA bulundu Başkan Çetin. Dikkate alınır mı alınmaz mı bilemem. Eleştirilerinde Balbey, Doğu Garajı ve Aksu’da bir türlü paylaşılamayan Altıntaş Mahallesi de vardı. Toplantıda konuşan Milletvekili Mustafa Köse ise Antalya için kendilerine ulaşan hangi mesele varsa onay verdiklerini söyledi. Böcek’in Sarısu için istediği destekle ilgili, “Yeni haberimiz oldu. Biz Antalya meseleleri için omuz omuza veriyoruz. NE İSTEDİLER DE VERMEDİK Kİ” dedi.
Yazmadıklarım değil yer sıkıntısından yazamadıklarım var. Bunları da LİDER GAZETE’DEN veya lidergazete.com’dan okuyabilirsiniz. Ben ALG PATLAMASI gibi gördüğüm AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in durumu için kendisine sormak istiyorum, “İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı size VİTAMİN Mİ enjekte etti yoksa OZON TEDAVİSİ Mİ yaptırdı da böyle bir patlama yaptınız?”
  

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }