Politika

AK Partili Gider’den İmamoğlu’na tepki

Lider Haber canlı yayına katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Aday Tanıtım Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu’na tepki gösteren Gider, “İmamoğlu’nun yaptığı hiçbir şey olmadığı için en son CHP içinde operasyonlar çekerek adaylığını garanti altına aldı. Yoksa kendisinin bu icraatsızlıkla aday yapılmayacağını biliyordu” dedi.

Abone Ol

AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Yerel seçime 83 gün kala AK Parti'nin İstanbul adayı ve 25 ilin belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Aday Tanıtım Toplantısı ile açıklanacak.

Aday Tanıtım Toplantısı öncesi Lider Haber canlı yayına katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider belediye başkan adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hedeflerinin tüm belediyeleri almak olduğunu belirten Milletvekili Gider, “Genel seçimlerde de aynısı söylemiştik. Türkiye için yürüyoruz. Şimdi sıra yerel yönetimlerde daha önce kaybettiğimiz İstanbul, Ankara başta olmak üzere alamadığımız tüm belediyeleri alarak Türkiye'nin tamamında genel idaresiyle yerel yönetimlerle birlikte Türkiye’yi Türkiye Yüzyılı hedefine ilerletmek amacımız” dedi.

İMAMOĞLU’NA ADAYLIK TEPKİSİ

AK Parti’nin aksiyon partisi olduğunu reaksiyon partisi olmadığını belirten Ayhan Gider, “ Biz AK Parti olarak karşı tarafın adayına göre aday belirlemeyiz. Biz İstanbul’u hem kazanacak hem de yönetecek adayı belirliyoruz.  Yoksa karşımızda bir aday yok. Yani bugün baktığınız zaman beş yıldır şov yapmak dışında hiçbir şeye imza atmamış olan, boş meydanlara konuşmayı, yapraklara konuşmayı faaliyet sanan bir adamla seçime gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve bu belediye başkanı ve şu andaki aday ortaya koyabileceği hiçbir icraatı olmadığı için mevcut belediye başkanları yaptıklarıyla seçime gider mevcut olmayan yani yeni adaylarda yapacaklarıyla seçime gider. İmamoğlu’nun yaptığı hiçbir şey olmadığı için en son CHP içinde operasyonlar çekerek adaylığını garanti altına aldı. Yoksa kendisinin bu icraatsızlıkla aday yapılmayacağını biliyordu” şeklinde konuştu.

“ÖZEL, KÜRSÜSÜNE SAHİP OLAMIYOR”

Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı gibi hareket ettiğini söyleyen Gider, “Yoksa bir ilin belediye başkanı genel başkanına omuz atabilir mi Bir kürsüde? Böyle bir şey düşünülebilir mi? Şimdi HDP’liler iş ortakları, artık onlar eş başkan diyor. Bunlar artık üst başkan falan diyecekler herhalde. Çünkü Özgür Özel Genel Başkan oldu ama bir kürsüsüne dahi sahip olamıyor. Belediye başkanı ona izin verdiği kadar konuşabiliyor” ifadelerini kullandı. 

“AK PARTİ FELSEFESİYLE HİZMET EDEN GÜZEL ADAYLAR”

Kişilerin partileriyle birlikte var olduğunu söyleyen Milletvekili Ayhan Gider, “ Bizim her adayımız kıymetli, her adayımız çok fazla elemeden geçerek çok fazla ölçütleri yerine getirerek aday yapıldılar. Ancak hepsi AK Parti felsefesiyle hizmet eden güzel adaylar. Dolayısıyla kişiler çok önemli ama parti felsefesinden ayrı tutamayız. Adaylar açıklandığında da göreceksiniz. Açıklanan her aday o ilin dertleriyle dertlenen, milletin dertleriyle dertlenen ve bugüne kadarki hayatlarını hep çözüm bulmuş, problem çözmüş insanlar olacak. Dolayısıyla burada ideolojik siyasetten çok hizmet siyaseti konuşulacak. En azından biz onu istiyoruz. Onlar mevcut belediye başkanı olan yerlerde söylüyorum, neler yapmış, biz neler yapacağız veya daha önce biz neler yaptık? Mevcut belediye başkanı AK Partili olan yerler için de söylüyorum. Biz neler yaptık, bunlar neleri yapacağımızın ispatı. Bunları konuşacağız. İnanıyorum ki onlar yine aynı şeyi söyleyecekler ama geçen gün sel bastı İzmir’i ne dedi, Belediye başkanı ‘sel dediğin geçer’ dedi, geçiyor zaten milletin üzerinden geçiyor. Sen ne yapıyorsun sen ancak hamasi nutuklarla gidiyorsun” dedi.

“İSTANBUL’UN GÜNDEMİ DEPREM OLMAK ZORUNDA”

İstanbul’da en önemli sorunun deprem gerçeği olduğunu belirten Ayhan Gider, “İstanbul’un gündemi muhakkak çok fazla sorunları var. Burası bir mega şehir ama bütün sorunlar depremden sonra gelir. depreme hazırlıktan sonra gelir. Dolayısıyla bu seçiminde seçilecek olan arkadaşımızın da gündemi deprem olmak zorunda” diye konuştu.

“ÇANAKKALE BELEDİYESİ’Nİ DE ALACAĞIZ”

Kendi seçim bölgesi olan Çanakkale ile ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Gider, “Bunu laf olsun diye her seçim öncesi konuşulan muhabbet gibi algılasın. Biz bu seçimde Çanakkale Belediyesi’ni de alacağız. Gelibolu belediyesinde alacağız zaten Lapseki, Biga, Yenice bizde ama Çanakkale merkez ve Gelibolu’yu da  sembol olarak söylüyorum. Bu iki belediyemizi de turuncu renklerle göreceksiniz 31 Mart akşamı” diye ifade etti.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }