AK Parti'nin İstanbul adayı ve 25 ilin belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı ile açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Yücel Yılmaz ilk duygularını Lider Haber canlı yayınında anlattı.

“ONUR VE GURUR VERİCİ”

Yeniden aday duyduğu için büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Başta Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı tüm paydaşlarına, genel merkezimize teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca bir karnemiz oluştu. Oluşan bu karne neticesinde tekrar bu göreve layık görmeleri ve bugün tebliğ edilmesi bize böyle bir lansman ile onur ve gurur verici. Karnemiz olumluymuş. Arkadaşlarımız da buna bizleri layık gördüler. Cumhurbaşkanımız da bugün yeniden bu görevi bana tebliğ etti” dedi.

“2029’A KADAR CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

MSB kaynakları: TSK'da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor MSB kaynakları: TSK'da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

Bu görevin tekrar tebliğ edilmiş olması iştahı daha arttırdığını söyleyen Yücel Yılmaz, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanıyım aynı zamanda. Tüm belediyelerimizle iletişim halindeyiz. Herkesin bir karnesi sonuçta beş yıllık icraatları yaptıkları, bütçeyi nasıl kullandıkları,  insan kaynaklarını nasıl değerlendirdikleri, şehrin yaşam kalitesini ne kadar yükselttikleri herkes tarafından birbirini takip ediliyor. Biz de Cumhurbaşkanımızın belediyecilikten gelmesi, yerel yönetimlerimizin genel merkezin çok güçlü olması, sürekli bizi takip etmesi, millete efendi değil hizmetkar olmak için seçiliyorsunuz düsturuyla hareket edilmesi, yani enerjinizin olması, kendinizi vakfedebiliyor olmanız, şehrinizin size verdiği misyonu yerine getirebilme yani temsil görevini yerine getirebilme aranan özelliklerden bir tanesi. Bu görevin tekrar tebliğ edilmiş olması iştahı daha arttırdı. Bir beş yıllık daha ödevimizi halktan alıp seçim beyannamemizi ilan edip verdiğim sözleri yerine getirmek için 2029’a kadar canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİN DEĞERLERİNİ TÜRKİYE YÜZYILI’NA UYGUN HALE GETİRME HEDEFİMİZ”

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ekibine güvendiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “ Hem siyasi olarak bizi destekleyen vekillerimize, hem 5 yıldır kurduğumuz ekibe. Çünkü mevcut Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanıyım. 5 yıldır mesai yaptığımız birçok daire başkanımız, bürokratımız, kurum, STK var. Bir 5 yıllık yapmış olduğumuz çalışmanın daha iyi verim verebilmesi, daha iyi sonuç alınabilmesi için zaten birbirini tanıyan yapıların hızla şehre gerçekleştirme sonuç alma, şehrin değerlerini Türkiye Yüzyılı’na uygun hale getirme hedefimiz bu” şeklinde konuştu.

Editör: Özge Toptaş