Süper Lig’in 19’uncu haftasında yaşanan derbi heyecanında gol sesi çıkmadı. Antalyaspor ile Alanyaspor arasındaki randevuda her iki takım da gol bulamazken, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldılar. Bu sonucun ardından Antalyaspor 25 puana ulaşırken, Alanyaspor da haftayı 21 puanla kapattı.

SERİYİ SÜRDÜRDÜ

Karşılaşmanın berabere tamamlanmasıyla birlikte hem Antalyaspor hem de Alanyaspor, yenilmezlik serilerini sürdürdü. Son iç saha mağlubiyetini Galatasaray’a karşı alan Akrep, Alanyaspor beraberliğiyle birlikte evindeki yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı. Konuk ekip Alanyaspor ise üst üste 4’üncü maçından da boynu bükük ayrılmadı.

10 MAÇ SONRA EŞİTLİK

İki takım arasında 10 maç sonra kazanan çıkmadı. Antalya ekipleri arasında en son 2019-2020 sezonunda oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlanırken, 10 maç sonra bir kez daha aynı skor görüldü. Bu karşılaşmaya kadar oynanan 10 maçta her iki takımın da 5’er galibiyeti bulunuyordu.

JEHEZKEL VE VEYSEL PENDİK’TE YOK

Mücadelenin 56’ncı dakikasında Jehezkel, 81’inci dakikada Veysel Sarı gördükleri sarı kartlar sebebiyle cezalı duruma düştü. Bu sezon 4’üncü kez sarı kartla ihtar edilen iki futbolcu, Salı günü oynanacak 16’ncı haftanın erteleme maçında Pendikspor’a karşı sahaya çıkamayacak.

Süper Lig’de erteleme maçlarının hakemleri belli oldu Süper Lig’de erteleme maçlarının hakemleri belli oldu

SAKATLAR DÖNDÜ KADRO DEĞİŞTİ

Antalyaspor’da ilk maçına çıkan Sergen Yalçın, sakat ve cezalı oyuncuların geri dönmesiyle birlikte Adana Demirspor karşısında Nuri Şahin’in kadroya sürdüğü ilk 11’den tam 6 değişikliğe gitti. Sakatlığını atlatan Helton Leite, Saric, Jehezkel ile birlikte cezasını tamamlayan Güray Vural ve Erdal Rakip’e formasını teslim eden Yalçın; Naldo’ya da as kadroda yer verdi. Brezilyalı futbolcuyu Ömer Toprak’ın yerine saha süren Yalçın’ın yedek kulübesine çektiği diğer isimler de kaleci Ataberk Dadakdeniz, Bünyamin Balcı, Ufuk Akyol, Ege Bilsel ve Streek oldu. Ramzi Safouri de grip olduğu için kadroda yer almadı.

HELTON GERİ DÖNDÜ

1 Aralık’ta oynanan Hatayspor maçında sakatlanan ve ameliyat olması halinde sezonu kapatacağı bildirilen Helton Leite, yaklaşık 1 ayın ardından sahalara döndü. Omzunda kırık oluşan Brezilyalı futbolcu, riski göze alarak sahaya çıkmak isterken, Teknik Direktör Sergen Yalçın da kendisine ilk 11’de şans tanıdı.

19. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Mert Güzenge

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

 Helton Leite 8

Erdoğan Yeşilyurt 6

Veysel Sarı 5

Naldo 5

Güray Vural 6

Kaluzinski 6

Erdal Rakip 5 (63’ Streek 3)

Saric 6

Jehezkel 5 (74’ Holtmann 3)

Bytyqi 5 (74’ Larsson 4)

Buksa 5 (74’ Assombalonga 3)

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran   6

Balkovec    6

Lima    5

Aliti    6

Hadergjonaj 6

Richard 6

Leroy Fer    6

Efecan Karaca  6  (90’ Cordova)

Yusuf Özdemir 7

Novais 6 (65’ Janvier 4)

Oğuz Aydın 5

Sarı Kart: Jehezkel, Veysel Sarı (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol:

Editör: Emre Gündoğdu