Gündem

Akdeniz'de sıcaklıklar 40 dereceyi gösterecek

Akdeniz Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladığı belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “1 Haziran itibarıyla bölgede sıcaklıklar 6 ile 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıktı. Sıcaklıkları 40 derece ve üzerinde ölçüyoruz. Önümüzdeki 3 gün daha böyle devam edecek” dedi.

Abone Ol

Akdeniz'de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu ‘Gün Ortası’ programına konuk oldu. Çelik, Akdeniz bölgesindeki sıcak hava dalgasının etkilerini değerlendirerek 1 Haziran’dan itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerini 6 ila 10 derece üzerine çıktığını söyledi. 


MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE 
Çelik'in verdiği bilgilere göre, özellikle Akdeniz Bölgesi kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer 40 dereceyi aşan sıcaklık değerleri gözlemlendiğine dikkat çekerek “1 Haziran itibariyle bölgede sıcaklıklar 6 ile 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıktı. Özellikle güney bölgelerimizde Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer yer 40 derece ve üzerinden sıcaklıklar ölçüyoruz. Sıcaklıklar önümüzdeki 3 gün daha böyle devam edecek” dedi. 


HAFTA SONU 3 İLA 4 DERECE DÜŞECEK
Sıcaklıkların önümüzdeki 3 gün boyunca benzer seviyelerde seyredeceği belirten Çelik, “Sıcaklıklar önümüzdeki 3 gün daha böyle devam edecek.  Güney bölgelerimizde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde devam edecek. Cuma, cumartesi, pazar İç Anadolu ve Kuzeydoğu bölgelerinden yaşanacak yağışla birlikte yurt genelinde 3-4 derece sıcaklıklar düşecek” diye konuştu. 


KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENMİYOR
Güncel hava durumu yakından takip etmek adına Çarşamba ve Perşembe günlerindeki tahminleri takip edilmesi konusunda dikkat çeken Çelik, “Cuma cumartesi pazar günü kuvvetli yağışlar görülebilir. Yakın tarihlerde Çarşamba, Perşembe günleri mgm.gov.tr adresimizden takip etmekte fayda var. Bunun yanında Cuma gününe kadar yerel yağışlar göreceğiz. Yarın için İç Ege ve Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli yağış geçişi var. Kuvvetli bir yağış beklemiyoruz” diye aktardı. 


TERMOMETRELER 41 DERECEYİ GÖSTERDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava sıcaklığında ani artış yaşanacağı yönündeki uyarılarının ardından Antalya’da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Sıcak havanın etkisini gösterdiği Antalya’da nem oranı yüzde 37 seviyesinde ölçülürken, deniz suyu sıcaklığı ise 25 derece dolaylarında ölçüldü. Hafta içi olmasına rağmen sıcak havanın etkisiyle ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili vatandaşların akınına uğradı. Antalyalıların yanı sıra sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistlerde Akdeniz’in serin sularında serinledi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }