AKIL DİREKSİYONDUR

Abone Ol

Kopardığımız bir gülü tamamen yıpranınca atarız. Fakat eşimiz ne kadar yaşlansa, ne kadar nazlanıp bakımı zorlaşsa son nefese kadar karınca kudretince imkanlarımızı zorlayarak bakarız.
***
Bazısının kalbi ağrır. Bazısının kalbi ya acıdan ya hasretten ya da aşktan yanar. Altının her geçen gün değeri artarken aşk ise bir arada oldukça, kavuşup yaşandıkça değeri azalır. 
***
İyi huylu neşeli insanın yanında baharda gibisin. Kötü huylu, asık suratlı, ağzı küfürlü insanın yanında karlı, buzlu, tipili kış mevsiminde gibisin. Bazılarının düşüncesi gül suyu gibidir. Bazılarının düşüncesi lağım suyu gibidir.
***
Gönüller doğru olursa doğru gönüllerle buluşur. Gönüller eğri olursa eğri gönüllerle uyuşur. Sarp kayalara tırmananlar yeterli tecrübeye sahip değilse düşer, seyredenler ise ders alır.
***
Terbiye olanın kötü huyları gider. Sen azizlerle bir arada olduğun halde hala kötü hallerin devam ediyor. O zaman sen yılanlı ve akrepli bir evde oturuyorsun.    
***
Akıl arabanın direksiyonu gibidir. Kimin eline geçerse yönü değişir. İnsan dikkatli ve uyanık olmalıdır. Hep ‘ben akıllıyım’ diye geçinirsin ama seni de kötü huylu birisi kullanabilir.
***
Yarasa gönlünde güneşi hayal ederse rahatsız olur., daha karanlık kovuklara saklanır. Hz. Allah’ı zikreden bir insan İslam büyüklerini vasıta ederek Hz. Allah’ın nurunu tasavvur ederse gönlü günahlardan arınır, nurlanır.
***
Devekuşu etrafındaki olumsuzlukları görmemek için kafasını kuma sokar. Bazı insanlar da ezandan kaçmak, ölümü hatırlamamak için kendini alkole, kumara ve zinaya verir.
***
Kendini bu ve buna benzer kötülüklerle meşgul ediyor ki ölümü hatırlamayacak. Maalesef korkunun ecele faydası yok. Ölüm hepimize aniden misafir olacak. O zaman insanca ve İslamca yaşamaya bakalım.  
***
Bir insan ki çevresindeki sevdiklerinin çocuklarını da kendi evladından ayırmıyor, onlara da iyi şefkatle yaklaşıyorsa o muhterem insan sevgiden nasibini almıştır. O insanda sevgi vardır, şefkat vardır, cömertlik vardır.
***
SON SÖZ
Kendi öz evladını, kendi torunlarını, kendi yeğenlerini kucaklayamayan, sevemeyen, onların eline harçlık veremeyen insanın taşla ne farkı vardır. Çocuklara karşı merhameti olmayanın başkasına hiç olmaz.
 

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }