Bayraktar AKINCI TİHA ile İHA 122 Süpersonik Füze atış testi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sinop'ta yapılan teste, füze menzili 55 kilometre olarak açıklandı.

Baykar'ın sosyal medya hesabından testin görüntüleri paylaşıldı.

AKINCI İHA-230 FÜZESİ İLE 140 KİLOMETREDEN VURDU

Bayraktar AKINCI TİHA, milli olarak geliştirilen ve ilk kez bir hava aracından atılan İHA-230 füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında 140 kilometreden tam isabetle vurdu. Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar geldi. Haluk Bayraktar, "Bir kez daha... Tam isabetle... Ülkemiz için önemli ve stratejik bir kazanım!" açıklamasında bulundu.

Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi TRG-230-İHA, test atışında 100 kilometre mesafedeki hedefi tam isabet vurdu. Savunma tarafında kritik bir eşiğin daha aşıldığını dile getiren uzmanlar ise bu tip projelerin gizli koz olarak tutulduğuna dikkat çekiyor.

AKINCI TİHA

Bayraktar Akıncı TİHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığı, 4,1 metre yükseklik ve 12,2 metre uzunluğa sahip.

Seyir hızı 200 knots, azami kalkış ağırlığı ise 6 ton olan AKINCI, 40 bin feet irtifaya kadar yükselebiliyor ve 24 saat uçuş gerçekleştirebiliyor.

1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olarak geliştirilen Akıncı, gelişmiş yapay zeka, 3 yedekli otopilotla milli uydu haberleşme sistemine sahip.

Kendi sınıfında dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelmesi için çalışılan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Sistemi, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılabiliyor.

Yeni şafak

Editör: Emre Gündoğdu