Antalyaspor Teknik Direktörü Alex De Souza basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem takımın son durumu hakkında bilgiler verdi hem de hazırlık sürecini değerlendirdi. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Alex De Souza, “Şu ana kadar çalışmalarımız güzeldi. Pozitif kamp dönemi geçirdik. Birkaç sakatlık yaşadık ama büyük sorun olmadı. Burdur ve Erzurum'a teşekkür ederim. Bizi çok iyi ağırladılar” dedi.

“EN İYİ OYUNCULARI TAKIMA KATACAĞIZ”

Takımın son durumunu değerlendiren De Souza, “Hala eksiğiz diyebilirim. Yeni oyunculara ihtiyaç var. Profili değiştirecek yeni oyunculara ihtiyaç var. Geçen yıldan baktığımızda defans, forvet, kanat eksiğimiz var. En iyi oyuncuları takıma katacağız. Kendi takımımızı içinde hala altyapıdan oyuncu kullanıyoruz. Bu da eksiğimiz olduğunu gösteriyor. Burdur kampının iki haftasında fiziksel olarak yüklenme yaptığımız maçlarda altyapı oyuncularını kullandık. Şu an takımda değiller, onların yerine futbolcuya ihtiyacımız var. Bu eksikleri yönetime bildiriyoruz. En kısa sürede ihtiyaçları tamamlamamız gerekiyor. Sol bekte sadece Güray var. Onun sakatlığı oldu be onun yerine Erdoğan hazırlık maçında oynadı orada alternatif oyuncu yok. Daha fazla pozisyonda futbolcuya ihtiyacımız var. Bir ideal dünya bir de gerçek dünya var. Hedefimiz ideal dünyaya ulaşmak ama gerçekliğimizi de bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz ile Arda Turan karşı karşıya geldi Burak Yılmaz ile Arda Turan karşı karşıya geldi

“KULÜBÜN TASARRUFU VARSA SAYGI DUYARIM”

Beşiktaş’a transfer olacağı konuşulan Bünyamin Balcı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Teknik Direktörü Alex De Souza, “Bünyamin ile ilgili sakatlık geçirdi takıma hala dahil olmadı. Onunla hala görüşme yapmadım. Kulüp ile görüşüyorlar ama bana gelen henüz bir şey olmadı. Şu ana kadar yaptığım çalışmada Bünyamin’i hesaba katmadım. Erdoğan ve Mert ile çalıştık. İyileşme sürecinin sonunda şu an. Tamamen iyileşince karar vereceğiz. Ondan faydalanmak isterim ama kulübün tasarrufu varsa saygı duyarım. Bünyamin sakatlığının henüz geçirmiş bir oyuncu ve teklif alabiliyor. Çünkü futbolda bunlar var” diye konuştu.

“DENGELİ BİR OYUNUMUZ OLACAK”

Süper Lig’in ilk haftasında karşılaşacakları Göztepe ile ilgi değerlendirmelerde bulunan Brezilyalı teknik adam, “Göztepe karşısında oynayacağımız oyunla ilgili zaman var. Samudio takımla çalışmalara başladı. Hafta sonunda yeniden değerlendirip karar vereceğiz. Dengeli bir oyunumuz olacak top ayağımıza olunca kalitemizi göstermek isteyeceğiz. Geçen yıldan bugüne baktığımızda kaleyr Kenan geldi. Savunmaya Thalisson geldi. Musa ve Soner geldi. Sonra da Samudio geldi. Diğerlerini Antalya yakından tanıyor. Ancak daha farklı bir oyun sistemimiz var” dedi.

“HAYALLERE KAPILMAKTAN VAZGEÇİYORUM”

Bu sezonki hedeflerini de açıklayan Alex De Souza, “ Hedefimiz geçen seneden daha iyi olmak. Her şey yolunda giderse Daha yukarılara bakabiliriz. Ancak realitelere de bakmamız lazım. Geçen seneden daha iyi olmaya çalışacağız. Bazı şeyleri direkt söylemek gerekirse geçen seneden daha az gol yiyip daha çok gol atmak. Hafta hafta ilerlemeyi tercih ediyoruz. Geçen sezon Antalyaspor 11’inci bitirdi. 10 olabilir, 9 olabilir daha iyi olmayı hedefliyoruz. Bunun haricinde söyleyeceğim her şey spekülasyon olur. Ben realiteden yana olmak istiyorum. Bazen gerçekleri duymak acı verebilir ama ben gerçekleri tercih ediyorum. Hayallere kapılmaktan vazgeçiyorum” ifadelerini kullandı.

“MOTİVASYON DÜŞÜKLÜĞÜ OLURSA AYRILIRIM”

Transfer yasağı ile ilgili de konuşan De Souza, “Bana söylenilen transfer yasağının kalktığıyla ilgili. Ben buna inanmak istiyorum. Çözüldüyse aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde. Motivasyon düşüklüğümüz olmadı. En iyi motivasyonumuzla çalıştık. Bir gün motivasyon düşüklüğü olursa teşekkür edip ayrılırım. Elimizdeki arkadaşlarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“OKAN HOCA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI”

Süper Lig’deki hocaları da değerlendiren Brezilyalı teknik direktör, Okan hoca önemli başarılara imza attı. Harika başarılar gösterdi. Herkes onum takımını yakından tanıyor. Mourinho için çok söyleyecek bir şey yok. Harika bir teknik adam. Biz de rekabet için karşısına çıkacağız” dedi.

“ARDA YETENEKLİ BİR OYUNCU”

Gelen bir soru üzerine Milli Futbolcu Arda Güler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Alex De Souza, “Arda’yı kendimle karşılaştırmam doğru olmaz. Ben kariyerimi bitirdim. O daha kariyerinin başında. Umarım çok iyi yerlere gelir. Onu benimle karşılaştırmanın bir mantığı yok. Kendisi yetenekli bir oyuncu” diye konuştu.

Kaynak: İHA