Son günlerde altın fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Piyasada gram altın fiyatı şu an 2 bin 750 liradan işlem görürken, yılsonuna kadar 3 bin liraya kadar çıkabileceği öngörülüyor. Bu durum, yatırımcıların altın alımlarını artırmasına neden olurken, özellikle 22 ayar bilezikler, yatırım ve birikim aracı olarak büyük ilgi görüyor.


YOĞUN TALEP VAR
Yoğun talepten dolayı 22 ayar bileziklerin üretiminde atölyelerin zorlandıklarını kaydeden Kuyumcu Yasin Adalı, “Üretim atölyeleri, çeyrek altın, cumhuriyet altını ve paketli külçe altınların yanı sıra en çok 22 ayar bilezik üretmeye odaklanmış durumda. Bu bilezikler arasında en çok tercih edilenler ise burma bilezik ve Ajda bilezik olarak öne çıkıyor” dedi. 


BİRİM ARACI OLARAK ALTINA DEVAM
Son günlerde altının yükselişiyle beraber alımlarında yükseldiğini kaydeden Adalı, “İnsanlar çok fazla alım yapıyor. Yatırım aracı olarak altın almaya devam edecekler. Şu an 2 bin 750 liradan altının fiyatı piyasada işlem görüyor. 3 bin liraya kadar çıkabileceği piyasalarda konuşuluyor. Yatırım aracı olarak, birikim aracı olarak alınmaya devam edecek” diye konuştu. 

Lider Haber 2024 08 21T210335.605
AJDA VE BURMA ARASINDAKİ FARK
Vatandaşların bilezik çeşitlerindeki tercihini de değerlendiren Adalı, “Burma bilezik var, şu anda da çok popüler ajda bileziği var. Bu burma bilezik dediğimiz üçlü burma olarak üretilen bilezikler. Biraz daha orta yaş üstü insanların tercih ettiği ve her birisi 20, 25 ve 30 gram olarak üretilen bilezik modeli. Bu da Ajda modeli dediğimiz daha böyle genç neslin biraz daha insanların beğendiği daha küçük minimal ve biraz daha böyle gösterişli olanı geçiyor. Bunların her birisi 10 gram” diye anlattı. 


İşçilik olarak, alıp satarken hiçbir fark olmadığını kaydeden Adalı, “Yatırım olarak alırken veya satarken hiçbir fark yok. Bunun 1 gram fiyatıyla ajda bileziğin 1 gram fiyatı aynıdır. Bize dönüşümlerde de aynı fiyatlardan alınıp satılır. Hiçbir şekilde fiyatında hiçbir fark yoktu” dedi.  

Fed faiz kararını açıkladı: 4 yıl sonra bir ilk Fed faiz kararını açıkladı: 4 yıl sonra bir ilk


BİLEZİKTE VATANDAŞIN TERCİHİ 
Vatandaşlara mikrofon uzattığımızda hangi tip bileziği tercih ettiğini sorduğumuzda da genel olarak genç nesil ajda bilezik modelin tercih ederken orta yaş üstü daha geleneksel olarak burma bilezik modelini tercih ettiğin görüldü. 


Saniye Galyoncu, ‘Adana burma’ modeli bilezik tercihi olduğunu söylerken,

Şefika Beşel’de ‘Adana  Burma’ tercihi olduğunu kaydetti.

Pınar Aydın, Ajda modeli olarak bilinen düz bilezik modelini tercih ettiğini belirtirken,

Yasemin Bozoğlu, “Altın tercihim ajda bilezik oluyor. Çünkü hem yatırımlık hem de günlük kullanıma daha uygun benim için” dedi. 


Yasemin Yeniaydın ise “Ajda bilezik tercihim olur. Ajda'nın daha şık durduğunu düşünüyorum. Spor şık kombilerde daha uyumlu olduğunu düşünüyorum” diye ifade etti. 

Editör: Özge Toptaş