Sporun gelişimine katkı sağlamak ve spor turizmini geliştirmek adına hem yurt içinde hem de yurt dışında farklı farklı branşlarda çok sayıda kulübe sponsor olan Corendon Airlines 2020 yılında Anadolu Efes ile başlayan iş birliğini yeniden uzattı. 


Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen imza töreni ile Anadolu Efes Spor Kulübü ile Corendon Airlines arasındaki sponsorluk anlaşması yenilendi. Törene Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, Anadolu Efes takım kaptanı Shane Larkin katıldı. 

Galatasaray, tartışmalı sponsorluk anlaşmasını askıya aldı Galatasaray, tartışmalı sponsorluk anlaşmasını askıya aldı


“EFES İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Ellerinden geldikleri kadar spor kulüplerine destek vermeye çalıştıklarını söyleyen  Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Türk basketbolunun öncüsü ve sürdürülebilir başarının simgesi Anadolu Efes Spor Kulübü ile 2020 yılında başladığımız iş birliğimizi 2024-2025 sezonunda da devam ettirmenin bizim için anlamı çok büyük. Sezon öncesi hazırlıklarına Antalya’da başlayan Anadolu Efes’e yeni sezonda başarılar diliyor, yeni hedeflere yol alırken yanlarında olmaktan onur duyduğumuzu paylaşmak istiyorum. Her yıl milyonlarca yolcumuzu hayallerine uçuruyoruz. Anadolu Efes’in hayallerine uçması için biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme misyonu başta olmak üzere hem Corendon'un hem de Anadolu Efes'in ortak birçok yanı bulunuyor. Kendi sektörlerimizde en büyük başarıları hedefleyerek çalışıyoruz. Büyük düşünen iki kurumun iş birliğinin ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyor, diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum. Ayrıca Corendon’un marka DNA’sında yer alan spora ve spor kültürüne katkılarımızı sürdürürken Anadolu Efes ile birlikte Antalya özelinde kurumsal sorumluluk projeleri yapmayı planıyoruz” dedi.


“BİZİ TARİHİ BAŞARILARA TAŞIDI”
Corendon Airlines’ın Türk sporuna verdiği değerin çok önemli olduğunu vurgulayan Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz,  “Partnerlerimizle uzun soluklu olmasını hedeflediğimiz iş birlikleri gücümüze güç katıyor. Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketi Corendon Airlines ile tüm dünyanın içinde bulunduğu zor bir yılda pandemi döneminde başlayan yolculuğumuz, geçen sürede bizi tarihi başarılara taşıdı. Bu değerli yol arkadaşlığımız beşinci yılımızda takım arkadaşlığına dönüştü. Ekim ayından haziran ayına kadar bir sezon boyunca 9 aylık zaman diliminde deplasman maçlarımız nedeni ile Avrupa’nın pek çok şehrine sürekli yolculuk halindeyiz. Yolculuklarımızı kalkıştan varışa en konforlu şekilde geçirmemizi sağlayan Corendon Airlines’ın 20. yılını şimdiden kutluyor, hem Anadolu Efes’e hem de farklı sponsorlukları ile spora katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Corendon ile birlikte Antalya’ya basketbol aracılığı ile gençlere, çocuklara değer katacak projeler yapmayı diliyoruz” ifadelerini kullandı.


“BAŞARILARLA BU İŞ BİRLİĞİNİ TAÇLANDIRACAĞIZ”
Anadolu Efes Spor Kulübü Kaptanı Shane Larkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bizim için yurt dışı seyahatlerini konforlu bir şekilde yapmak çok önemli. Uzun süredir Corendon Airlines bu alanda bize destek oluyor. Umarım takım olarak hem saha içinde hem de saha dışında alacağımız başarılarla bu iş birliğini taçlandıracağız.”

Konuşmaların ardından Yıldıray Karaer, Alper Yılmaz ve Shane Larkin Anadolu Efes için özel olarak tasarlanan dev basketbol topunu imzaladı.  
Yapılan anlaşmaya göre Corendon Airlines, yeni sezonda da takımın EuroLeague deplasman maçlarına ulaşımını sağlayacak. Öte yandan  Corendon’un logosu Anadolu Efes takımının göğsünde yer almaya devam ederken, Anadolu Efes Spor Kulübü Genç Takımı da BGL maçlarında hava yolu şirketinin logosunu formalarının sırtında taşıyacak.

Editör: Özge Toptaş