Turizm

Antalya turizminde ‘2024’ koordinatları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın bu yıl 15,7 milyon ziyaretçiyle rekor kırdığını söyledi. TÜİK'in resmi yıl sonu rakamlarının bu ay sonunda açıklanacağına dikkati çeken Bakan Ersoy, Türkiye genelinde 2023 yılında 56,5 milyon ziyaretçi sayısıyla yeni bir rekora ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Ersoy, Türkiye’nin turizm gelirini 100 milyar dolara çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.

Abone Ol

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Antalya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Ersoy'a görüşmede, İl Başkanı Onur Temel'e temsili 57'nci Alay Sancağı hediye etti. Görüşmenin ardından Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB)’de 'Sorunlar ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı'na katılan Ersoy esnafın sorunlarını dinledi. Bakan Ersoy'a ziyareti sırasında Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Ak Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş ve Tuba Vural Çokal, MHP milletvekilleri Abdurrahman Başkan ve Hilmi Durgun, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşlik etti.

ESNAFIN SORUNLARI ERSOY’A İLETİLDİ

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Bakan Ersoy'a teşekkür ederek, Antalya'nın turizm potansiyelini artıracak projelere vurgu yaptı. Esnafın haksız rekabet, alışveriş merkezleri ve zincir marketler tarafından mağduriyetine dikkat çeken Dere, perakende yasasında değişiklik talebinde bulundu. Esnafın maddi ve manevi kayıplara uğramasını önlemek adına zincir marketlerin plansız ve kontrolsüz şekilde çoğalmasının önüne geçilmesini istedi. Ayrıca turizmde her şey dahil sisteminin şehir merkezine ve ilçe merkezlerine yayılması, kültür turizminin desteklenmesi talepleri ile korsan taşımacılığın önüne geçilmesi gerektiği vurguladı.

TURİZMDE HEDEF 56.5 MİLYON ZİYARETÇİ

Bakan Ersoy ise yaptığı konuşmada Antalya'nın turizmdeki liderliğini ve kültür zenginliklerini vurgulayarak, altyapı yatırımları, kültür ve sanat etkinlikleri, ücretsiz halk plajları gibi projelerle sektörü desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Ersoy, “Antalya, turizm başkenti olma unvanını yine haklı bir şekilde taşıyor. Geçtiğimiz yıl 15.7 milyon ziyaretçiyle rekor bir sayıya ulaştı ve bu başarıyı tüm Türkiye genelinde 56.5 milyon ziyaretçiyle tamamlamayı umuyoruz. Turizm gelirlerimizin ise hedeflerimize paralel bir şekilde artacağına inanıyorum” diye konuştu.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN HEDEFE ULAŞACAĞIZ

Türkiye, global birçok istikrarsızlığa rağmen çevresindeki birçok olumsuz gelişimine rağmen turizmdeki hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü belirten Ersoy “Yaşamış olduğu çok büyük afetlerine rağmen turizm konusunda koymuş olduğu hedeflere istikrarlı bir şekilde yürümeye devam ediyor. Her yıl daha önce de söz verdiğimiz gibi rekorlar kırarak ziyaretçi sayısını, gelirini arttırarak 100 milyar dolarlık turizm hedefine emin adımlarla yürüyor. İşlere iyi gidince herkes sahipleniyor. Rakamları sahiplenmek kolay ama o hedefleri tutturmak arkasında çok ciddi planlı bir çalışmayı gerektiriyor” diye konuştu

 “ANTALYA’YI ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Antalya'nın sezon dışında da ziyaretçi çekim noktası haline gelmesini istediklerini belirten Ersoy, “Şehirde turizm gelirlerinin, şehrin diğer paydaşlarına da yayılmasını istiyorsanız sezonu bir 12 aya yaymamız gerekiyor. 2 otelden misafir dışarı çıkaracak etkinliklere, ziyaret alanlarına, cazibe noktalarını oluşturmanız gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmaları da adım adım yapıyoruz. Yine her zaman belirttiğim gibi büyükşehir belediyelerin sorumlu altında olsa dahi biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bazen, kaybedecek vaktimiz olmadığını görüyoruz ve sorunlara el atıyoruz. Bunların en başında Antalya genelde yaptığımız arıtma alt yapıları var” diye kaydetti.

ERSOY: BAHANE ÜRETMEYE GEREK YOK

Ersoy, Antalya’nın lider bir turizm ülkesi olabilmesi için yapılması gerekenleri anlatarak “Eğer lider turizm ülkesi olmak istiyorsanız; 100 milyonlarla ifade edilen rakamlara gelmek istiyorsanız, bu tek başına bir bakanlığın çalışması değil, bütün bakanlıkların koordineli bir şekilde stratejik sektör olarak ilan edilen turizm konusunda çalışması gerekiyor. Yerel idarelerin de bununla ilgili olarak sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Eğer büyük hedefler koyuyorsanız bahane üretmemeniz gerekiyor. Sonuç üretmeniz gerekiyor. Her ne engeli olursa olsun yeni çözümler yaratarak yeni çeşitlemeler yaparak aşmanız gerekiyor. Özellikle sadece merkezi hükümet için değil, sadece yerel yönetimin değil, sektör paydaşlarının, turizm paydaşlarının ama şehir paydaşları tamamının üstüne düşeni, disiplinli bir şekilde yerine getirmesiyle mümkün oluyor” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }