2021 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük yangınını gören Antalya’da sıcakların gelmesiyle orman yangınları artmaya başladı. Dün Antalya’nın 7 farklı noktasında çıkan yangın ise büyük paniğe neden oldu.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, artan orman yangınları ile ilgili Lider Haber TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Ahmet Demir’in sunduğu, Gün başlıyor programına, telefonla bağlanan Vali Şahin Antalyalıları yangınlara karşı duyarlı ve tedbirli olmaya davet etti.

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

“EKİPLERİMİZ YANGINDAN YANGINA KOŞUYOR”

Hava sıcaklığının artmasıyla yangınların beklendiğini dile getire Hulusi Şahin “Bunun böyle olacağı net gözüküyordu. Çünkü hava çok sıcak gidiyor. Nem oranı düşük ve kısmen de rüzgar vardı. Gerekli uyarılarda bulunmuştuk. Ancak koktuğumuzda başımıza geldi. Sıkı tekbirler almıştık. Hazırlıklarımız çok iyiydi, o yüzden yangınlar büyümeden önlendi. Bunlar Aksu’da, Serik’te Konyaaltı'nda oldu. Bir de Manavgat olarak yansıdı ama o Akseki bölgesi aslında orda oldu. 10 hektarı geçmeden hepsi kontrol altına alındı ve söndürüldü. Bu sabah yine güne yangınlarla uyandık. Sabah saat 06.00 sularında Aksu Alaylı Mahallesinden yangın bilgisi geldi. Arkadaşlarımız çok hızlı müdahale etti. Yangın 5 hektarlık alanda etkili oldu. Şuan itibariyle onu da kontrol altına aldık. Ekiplerimiz yangından yangına koşuyor. Hava çok sıcak tüm vatandaşlarımızın çok çok dikkatli olmasını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜK BİR ATEŞ YAKIYOR ORADAN ORMANA SIÇRIYOR"

Antalya’nın orman zengini bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Şahin “ Antalya’nın şöyle bir sorunu var, bizim ormanlarımız şehirle iç içe. Dünkü Konyaaltı yangınının oldu yer şehrin ortasında, Belediyenin hemen arkasında. Antalya yüzölçümünün yüzde 52’si ormanlık alan. Vatandaş bahçesini temizlerken küçük bir ateş yakıyor oradan ormana sıçrıyor. Herkes yaptığı faaliyetleri çok dikkatli bir şekilde yapmalı. Bir İlçeden bir İlçeye giderken Antalya’da ormanların içerisinden geçiriyoruz. Dolayısıyla burada herkesin sorumluluğu belirleyici olacak “ dedi.

Editör: Emre Gündoğdu