Gündem

Antalya’da 4 bölge SİT alanı ilan edildi

Resmi Gazete’de yayımlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı kararlarına göre Antalya’da 4 alan koruma altına alındı.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'ye göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu Kararı’nca Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Doyran Mahallesi Bozbelen mevkisindeki orman vasıflı Hazine mülkiyetindeki 20643 ada 1 parsel ve özel mülkiyetteki 20544 ada 2 parselde tespit edilen antik yerleşim alanının antik dönem yapısı ve zeytinyağı işliklerinin, kalıntıların yer aldığı kısmın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, kalıntıların çevresindeki seramiklerin yayılım gösterdiği kısmın 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

Antalya Kültür Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu’nca Elmalı ilçesi Gölova Mahallesi Gökpınar mevkisindeki özel mülkiyetteki 158 ada 124 parsel çevresinde tespit edilen nekropol alanındaki  kalıntıların olduğu bölümün 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı çevresinin ise mevcut kalıntıların ve olası kültürel varlıkların korunması amacıyla 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

Yine Elmalı ilçesi Geçmen Mahallesi Hıdırkuyusu mevkisindeki özel mülkiyetteki 104 ada 119 parsel ve çevresinde tespit edilen antik döneme ait tapınım alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı; çevresinin ise mevcut kalıntıların ve olası kültürel varlıkların korunması amacıyla 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak ilan edilmesine Kültür Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu’nca karar verildi.

Aynı şekilde Kültür Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu’nca Elmalı ilçesi Geçmen Mahallesi Küsübeli mevkisindeki özel mülkiyetteki 103 ada 269 parsel  ve çevresinde tespit edilen Tümülüslerin bulunduğu nekropol alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı; çevresinin ise mevcut kalıntıların ve olası kültürel varlıkların korunması amacıyla 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }