Geçen ay AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’in basın toplantısını ‘ALG PATLAMASI’ olarak yorumlamış ve siyasetin RENGİNİN DEĞİŞİME uğrayacağına dikkat çekmiştim. Yanılmadım.

Toplantıda eleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek kendi üslubu ile konuları cevaplamış. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise olayı Türkiye siyaseti ile karıştırmıştı.

Hani, ”Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur” misali Uysal’ın genel siyaset yapacağının sinyali o açıklamanın satır aralarında gizliydi. Tabi okuyabilmek önemli.

Antalya’da CHP’lilere gönderilen, “Ümitli yarınlar için, devrimci tüzük için, parti içi demokrasiyi sağlamak için, güzel günler için CHP Genel Başkan Adayımız Ümit Uysal” mesajı rengi ve niyeti belli etti. Hoş her ne kadar Uysal, “Bilgim var teşvikim yok” dese de.

Antalya’da Si̇yaset Kazani Fokurdadi! 2

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Uysal’ın, CHP Genel Başkanlığı’na dolaylı olarak aday olduğu açıklaması geldi. “32 yıllık birikimimle GÖREVE HAZIRIM” ifadeleri ile.

Sokakta çöpler, kulaklarda bu tartışmalar dururken Başkan Uysal bir toplantı için geçen hafta Danimarka’nın yolunu tuttu. Ancak unuttuğu bir şey vardı veya biz öyle algıladık.

Perşembe günü CHP Genel Başkanı yani Uysal’ın rakibi Özgür Özel Antalya’ya gelecekti ve açılışlara, toplantılara katılacaktı ki öyle de oldu. Bir eksikle. O da Muratpaşa’nın temsilcisi Uysal olmadan!

Antalya’da Si̇yaset Kazani Fokurdadi! 3

Hazır CHP Genel Başkanı gelmişken bir gazeteci Uysal’ın adaylık işini sordu! Verilen cevap su götürür amma yapılan eleştiri resmen DALGA GEÇME-ALAY EDER türündendi.

Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP’nin ZIPBADAK Genel Başkan Adayı Ümit Uysal, genel siyaset ringine çıktı mı? Evet. Hem de öyle bir çıkış yaptı ki ortalığı toz dumana katarak. Hani şu ehliyetini yeni alıp babası altına son model çekip sokağa salarak DİRİFT ATAN gençler gibi!

Benim bildiğim bir boksör, “Ringdeysen yumruk yemeyi de göze alacaksın" bilinci ile çıkar. Bunu göze alanın “Yumruğu şöyle attı, sol gösterip sağ vurdu” deme hakkı da yoktur.

Baktığımızda Muratpaşa’nın paşası, hassas bir siyasi karar ile kanaatini ve hevesini belli ederek adeta ringe çıkmıştır ve bir de yumruk atmıştır. Ringe çıktığınız zaman yumruk atmak kadar yemeyi de göze alacaksınız.

Antalya’da Si̇yaset Kazani Fokurdadi! 4

Özgür Özel açıklamasından sonra Ümit Uysal’ın verdiği uzun uzadıya cevabın satır aralarını ben böyle okudum. Tek doğru olan tarafı ise ikisinin arasındaki konuşmanın kamuoyu ile paylaşılması olayı.

Evet arkadaş; sen siyaset ringine çıktın ve bir yumruk attın. Karşındaki rakibinde boş olmadığı için önce sağ gösterdi sonra sol vurdu. Yetmedi kroşe attı. Nakavt olmadığına şükret!

CHP ANTALYA’DAN KARIŞTIRILDI!

Antalya’daki bir internet sitesinde ‘Özgür Özel düğümü Şehzadeler’de mi çözüldü?’ başlıklı bir yazı çıktı. Siyasette yaşanan ALG PATLAMASI taaa Manisa siyasetinin hatta Türk siyasetinin rengini değiştirdi.

A N T A L Y A’ D A S İ Y A S E T K A Z A N I F O K U R D A D I!

CHP Genel Başkanı Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay arasında yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili peş peşe açıklama ve tepkiler geldi. Yazının tarafları iddiaları tamamen yalanladı.

Özellikle CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu çok sert bir açıklama yaptı. Bunun akabinde CHP Muratpaşa İl Başkanlığı da bir açıklama yaparak yazıyı kaleme alan partilerinin üyesi kadın gazeteciyi İHRAÇ istemi ile DİSİPLİNE sevk ettiğini duyurdu.

A N T A L Y A’ D A S İ Y A S E T K A Z A N I F O K U R D A D I! 1

Bakalım önümüzdeki günlerde bu ALG PATLAMA devam edecek mi etmeyecek mi hep birlikte göreceğiz!

BU VEBALİ TAŞIYAMAZSINIZ!

Geçen hafta çok enteresan bir görevden alma olayı yaşandı şehrimizde. SGK İl Müdürü Ali Duru, hiç beklenmedik bir anda Ankara’ya ‘Araştırma Görevlisi’ olarak çekildi!

A N T A L Y A’ D A S İ Y A S E T K A Z A N I F O K U R D A D I! 6

Nedenini ve yaşananları ben anlatayım. SGK’da bir memur yapılmaması gereken bir tebligatı mükellefe göndermiş. Bu da ulusal bir kanalda alay konusu olmuş. Basit bir hata amma PİRE DEVE olmuş!

Tabi olaya bakan da dahil olunca iş büyümüş. Hal böyle olunca 900 personeli bulunan SGK’da memurun küçük hatasının faturası İl Müdürü’ne kesilmiş. Ancak bana gelen bilgilere göre AK Parti İl Yönetimindeki bir zatın da bu işte USTURASI varmış! Çünkü bu zat-ı muhterem neredeyse tuvalete gidip gelme işine bile karışır hale gelmiş!

A N T A L Y A’ D A S İ Y A S E T K A Z A N I F O K U R D A D I! 5

Neyse bunlar devletin iç meselesi. Amma velakin görevden aldığınız kişinin sosyal durumuna hiç mi bakmadınız arkadaş. Adamın eşi geçen yıl kanserden vefat etti. Geride haram yemeyen bir eş ve pırlanta gibi 3 kız evladı bırakarak. Biri ilkokula, biri ortaokula diğeri liseye giden.

Evet, hiç mi düşünmediniz bu çocukların durumunu. Hesap ettiniz mi bir bürokrat kaç yılda yetişiyor? Hadi bakalım bu faturayı da siz ödeyin, bu vebali siz taşıyın bakalım. Tabi taşıyabilirseniz!

Son söz Mehmet Akif’ten olsun; “Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de ırgat gerek. Ancak, hadi gel yapalım şunu geri desen, bir Sinan, bir de Süleyman gerek.”