Antalyaspor’da 2021-2022 sezonunda Ersun Yanal’ın ardından futbolculuğu bırakarak teknik patronluk görevine gelen Nuri Şahin, Kırmızı-Beyazlılarla yollarını ayırıyor. Genç teknik adam, altyapısından yetiştiği ve yeniden dönüş hayalini kurduğu Borussia Dortmund ile anlaşmaya vardı. 35 yaşındaki Şahin’in, Antalyaspor yönetimiyle de görüşerek sözleşmesinin fesih edilmesi için anlaşmaya vardığı öğrenildi. Genç teknik adamın, Alman deviyle 4.5 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

ALACAKLARINI BIRAKTI

Kırmızı-Beyazlılarla son görüşmesini yapan Şahin’in, alacaklarından da vazgeçtiği öğrenildi. Şahin, ayrıca ayrılık için kulübe ödeme yapacak. Yapılan anlaşmaya göre Antalyaspor, bu ayrılıktan 1.5 milyon Euro civarında bir gelir ve tasarrufta bulunacak. 

EKİM AYINDA DA GÜNDEME GELDİ

Antalyaspor’dan ayrılık kararı alan Nuri Şahin, Ekim ayında da iki kez ayrılığın eşiğine gelmişti. Yönetim değişikliğinin ardından ayrılıkla ilgili bazı görüşmeler yapan Şahin, Sinan Boztepe başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda yer alan Ahmet Ağrı’dan rahatsız olmuş ve görevinden ayrılmak istediğini belirtmişti. Yaşanan gelişmelerin üzerinden Ahmet Ağrı, ayrılık kararı almış ve Nuri Şahin görevine devam etmişti.

MİLLİ TAKIM TEKLİFİNİ REDDETTİ

Trabzonspor, evinde puan kaybetti Trabzonspor, evinde puan kaybetti

Nuri Şahin, son olarak A Milli Takım’dan gelen teklifi de reddetmişti. Stefan Kuntz’un ardından göreve gelen Vincenzo Montella’nın ekibine girmesi için hem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi hem de Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’un yoğun ısrarını geri çevirmiş ve Antalyaspor ile yoluna devam etmişti.

ÖZDİLEK’TEN SONRA EN UZUN ÇALIŞAN

Nuri Şahin, görev aldığı 3 sezonda Antalyaspor tarihine de geçti. Kırmızı-Beyazlılarda toplam 815 gün görev alan Şahin, Mehmet Özdilek’in ardından tek dönemde en uzun süre çalışan isim oldu. Mehmet Özdilek ise bin 696 gün görevde kalarak rekorun sahibi durumunda. 

ZİRVEYİ OKAN BURUK’A BIRAKTI

Antalyaspor tarihinin en uzun süre görev yapan ikinci ismi olan Nuri Şahin, Süper Lig’de de en uzun süredir koltuğunda oturan teknik adamı durumundaydı. Şahin’in ayrılığının resmiyet kazanması halinde zirvenin yeni sahibi 1 yıl 6 ay 5 gün ile Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk olacak. 

1.49’LUK PUAN ORTALAMASI

İlk olarak 5 Ekim 2021'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Nuri Şahin, performansıyla eski takımı Dortmund'un radarındaydı. Antrenörlük kariyerine Antalyaspor'da başlayan ve burada sürdüren Şahin, çıktığı 92 maçın 38'inden galibiyetle ayrıldı. Şahin, 23 beraberlik, 31 mağlubiyet yaşadı ve 1.49 puan ortalaması yakaladı.

Editör: Emre Gündoğdu