Bankaların kredi konusunda hassas olması ve faizlerin yüksek seyretmesinden dolayı durgunluk yaşayan otomobil piyasasında temmuz ayından sonra fiyatların yükselmesi bekleniyor. Konuyla ilgili  “Araç almak isteyenler acele etsin” başlığıyla bir açıklama yapan Antalya Emlakçılar İş Takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Temmuzdan sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir" diye kaydetti. 

Rize-Artvin Havalimanını bugüne kadar 2,3 milyon yolcu kullandı Rize-Artvin Havalimanını bugüne kadar 2,3 milyon yolcu kullandı


“ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI”
İkinci el otomobil piyasasında faizlerin yüksek olmasından dolayı yaprak kıpırdamadığını belirten Çağlar, "Bayram üzeri şu anda daha uygun olan araçlar satılıyor. İkinci el araç fiyatları da gerilemiş durumda. Sıfır arabalarda da fiyatlar biraz geriledi. Araç fiyatları ortalama yüzde 25 geriledi. Biniciler için şu anda araç almanın tam zamanı. Vatandaşlarımız şu anda araba alabilir. İlerleyen dönemde araba fiyatlarının yükseleceğini düşünüyoruz. Temmuzdan sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir. Zamlar gelirse, ikinci el piyasasına da otomatik olarak yansıyacaktır. Yüksek fiyattan araç alan biniciler ise araçlarını şu an satmıyorlar. Yani kısacası araç almanın tam zamanı” açıklamasını yaptı. 

Editör: Emre Gündoğdu