ASKIDA SORU BANKASI KÜTÜPHANESİ

Abone Ol

Siz hiç daha önce “Askıda Soru Bankası Kütüphanesi” diye bir şey duymuş muydunuz? Duymayanlar için büyük bir gururla duyurmak istiyor ve an itibariyle duyanların da  böylesine kıymetli bir projeye destek vermesini rica ediyorum. 

*

Gürsu Mahallesi Muhtarı Özlem Saday’ın 2019 yılında başlatmış olduğu Askıda Soru Bankası Kütüphanesi, mahalle sakinleri başta olmak üzere bağışçıların da destekleriyle günden güne büyüyerek bugüne kadar 5 bine yakın soru bankası bu özel proje ile öğrencilere ulaşmış. Rekor bir sayı olmakla beraber örnek teşkil edecek bir projedir.

*

Düşünebiliyor musunuz, okulundan evine giden bir öğrenci mahallesinin muhtarlığından içeri giriyor ve istediği soru bankası kitabını Özlem Saday’ın bilgisi dahilinde raftan seçip alıyor ve o soru bankasını evine götürüp çözüyor. Takdire şayan bir projeyi gidip yerinde görmek ve elbette bir yazar olarak bu projeye ben de destek vermeliydim ki öyle de yaptım. 

*

Geçtiğimiz günlerde Özlem Saday’ın sosyal medya hesaplarından bir paylaşımına denk geldim. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerimizin birden fazla soru çözümleri kitaplarına ihtiyaç duyduklarını, gününüz ekonomisinde artık ek kitap almanın öğrencilere ve ailelere büyük sorun teşkil eden fiyat artışıyla birlikte öğrencilerin eğitimlerinin kısıtlanmaması için evimizde olan, çocuklarımızın çözmediği kitapları Gürsu Mahallesi Muhtarlığı’na beklediğini anlatan içten ve samimi bir paylaşımdı. 

*

O hafta hemen yayınevlerinin güncel  AYT ve TYT soru bankalarını çevremden temin ederek Özlem Hanım’ı ziyarete gittim. Yazımı okuyan hanımlar beni anlayacaktır, birinden evimize ya da şahsımıza özel bir hediye aldığımız zaman mutlu olur, seviniriz ve bu yüzümüze yansır karşı tarafa o mutluluğu belli ederiz. İnanın bana elimde koca bir poşet kitaplarla beni görünce, Özlem Hanım’ın yüzünde ki o mutluluğu gördüm ben. İkimiz hemen kitapları açıp, inceleyerek kütüphaneye yerleştirdik. 

*

Kitapları kütüphaneye yerleştirirken karşı tarafta da romanların, hikayelerin olduğu kitaplar dikkatimi çekti. O kitaplar ne için diye Özlem Hanım’a sorduğumda ise sorunun cevabı da  bu sefer benim yüzümü güldürdü. Öğrencilerin  alıp okuyabileceği ya da buradan sahile inerken yanına kitap almayı unutan birinin muhtarlığımızı ziyaret ederek tekrar yerine koymak şartıyla buradan kitap alıp sahile inebileceğini söyledi. Çok ince bir düşünceyle emek verilerek, yıllardır sürdürülebilen bir proje olmasıyla dikkat çeken bu projeye destek vermek isterseniz Gürsu Mahallesi Muhtarlığı’na gidip Özlem Hanım’ın çayını, kahvesini içip o sevgi dolu sıcacık kütüphanesini görmenizi tavsiye ederim. 

*

Mahalle sakinlerinin vermiş oldukları kitap desteğiyle ilk günden itibaren sürekli olarak kitapların geldiğini vurgulayan Özlem Hanım, bağışçıların da bu konuda duyarlılığına dikkat çekerek projesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken el birliği ile daha da bu projenin büyüyeceğini ifade etti. Bir kadın olarak, bir kadının toplum yararına özveriyle ve farkındalığıyla çalışıyor olmasından büyük kıvanç duyuyorum ve Özlem Hanım başta olmak üzere bu titizlikle çalışan tüm kadınlarımızı kalpten kucaklıyorum. 

SON SÖZ

Biz birlikte güzeliz, biz birlikte güçlüyüz, bizler biz olmayı başarabildikçe varız! 

Yüreği sevgiden geçen her yolculuğun sonunda, aynı sevgiyle bizi karşılayacak biri vardır diye düşünüyorum... 

Öyleyse yolu sevgiden geçen herkese selam olsun.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }