Bu konudaki karar ANAS Başkanlığı toplantısında alındı.

ANAS Başkanı Prof. Dr. İsa Habibbayli, tarih boyunca Türk kökenli çeşitli halkların ve etnik grupların Azerbaycan'a yayılarak farklı bölgelere yayıldığını ifade ederek kendi kültürlerini geliştirdiklerini kaydetti.

Tarihsel sürecin ilerleyen dönemlerinde Azerbaycan ile komşu Türk halkları arasındaki kültürel ilişkiler devam etmiş ve bunun sonucunda sanatsal üsluplarda benzerlikler ortaya çıkmıştır. Bunu mimaride, görsel ve dekoratif-uygulamalı sanatta, müzik kültüründe açıkça görmek mümkün. Yeni dönemde Azerbaycan sanatı, komşu Türk halklarının kültürüne önemli bir etki yapmış ve onların gelişmesine katkıda bulunmuştur.

Azerbaycan'da Türk Sanat Tarihi Ve Kültürel Miras Şubesi Kuruldu 1

ANAS Başkanı Habibbayli açıklamasında, asırlardır süren karşılıklı ilişkilerin, sanatsal üslup benzerliğinin yanı sıra modern bilimsel ve kültürel ilişkilerin büyük ölçekli sanat eserlerinin, mimari örneklerin, tarihi-teorik materyallerin ortaya çıkmasına yol açtığına dikkat çekti.

Dünyanın ‘en uzun ve en kısa kadını’ ilk kez bir arada Dünyanın ‘en uzun ve en kısa kadını’ ilk kez bir arada

Sanat tarihinin dönemselleştirilmesi sorunlarının sistematik olarak araştırılması, analiz edilmesi ve sınıflandırılmasının yanı sıra teorik ve metodolojik temellerin hazırlanmasının, ANAS Mimarlık ve Sanat Enstitüsü'nde Türk Sanat Tarihi ve Kültürel Miras Anabilim Dalı kurulması ihtiyacını doğurduğu kaydedildi. Başkanlık Divanı kararına göre ANAS Mimarlık ve Sanat Enstitüsü'nde iç yetenekler ve mevcut kadro esas alınarak Türk Sanat Tarihi ve Kültürel Miras Şubesi'nin kurulması yönündeki kararın ardından resmen açıklandı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi