MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşma gündeme damgasını vurdu. "Terörsüz bir ülke hususunda herkes ittifak halindeyse elimizi taşın altına koymaya varız" diyen Bahçeli, "Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz' diyenlere de sesleniyorum, şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne de Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın" ifadelerini kullandı.

YÜZÜK VE ROZETTEKİ GİZEMLİ MESAJ

Bahçeli'nin DEM'e yaptığı bu tarihi çağrı sırasında parmağındaki yüzük ve yakasındaki rozet dikkat çekti.

Yüzük ve rozetteki sembollerin anlamı merak uyandırdı. Peki yüzük ve rozetteki semboller ne anlama geliyor?

SELÇUKLU YILDIZI'NDA SAKLI 8 ANLAM

Bahçeli'nin yakasına iliştirdiği 'Sekiz köşeli Selçuklu Yıldızı' sembolünü içeren rozet 8 farklı anlamı bir arada barındırıyor.

  1. Rabbine Şükretmek
  2. Sadakat
  3. Şefkat
  4. Merhamet
  5. Doğruluk
  6. Sabretmek
  7. Sır Tutmak
  8. Cömertlik

YÜZÜKTEKİ ZEYTİN DALI

Bahçeli'nin taktığı yüzükte, rozette olduğu gibi çok köşeli bir yıldız figürü dikkat çekiyor. Yıldız ve çevresindeki halkalar, maneviyatı, korunmayı veya birlikteliği simgeliyor. Yüzükteki altı köşeli yıldızın ortasında daha küçük bir geometrik desen yer alıyor.

FETÖ propagandası yapan 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edildi FETÖ propagandası yapan 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edildi

Yüzüğün iç kısmında ise, barış ve uzlaşmanın sembolü olarak bilinen zeytin dalını andıran bir simge bulunuyor. Yüzükte kullanılan mavi ve gümüş renklerin güven ve maneviyatı simgelediği, yüzüğün büyük boyutu ve detaylı işlemeleri, güç, liderlik ve otoriteyi temsil ettiği şeklinde yorumlanıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Editör: Emre Gündoğdu