Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar A Haber’de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin doğalgaz ve petrol ihtiyacı miktarını açıklayan Bakan Bayraktar, "2 milyon varil doğalgaz ve petrol ihtiyacımız var. İhtiyacımızın 8'de 1'ini üretiyoruz. Önce Karadeniz ve Akdeniz gazı devreye alınacak. Sonra ise hedef Ege'dir" dedi.

Reklam Kurulu, mevzuata aykırı 241 ‘sağlık’ reklamına ceza verdi Reklam Kurulu, mevzuata aykırı 241 ‘sağlık’ reklamına ceza verdi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Dan Yeni Keşif Müjdesi 2

“TÜRKİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK ELEKTRİK TÜKETİMİ GERÇEKLEŞTİ”

Geçtiğimiz Salı günü Türkiye tarihinin en yüksek elektrik tüketimi gerçekleştiğini hatırlatan Bayraktar, “Ana hedefimiz bulunmuş rezervlerin üretime dönüşmesidir. Ülkemizin ihtiyaçları çok büyük Salı günü saat 14,45'te Türkiye tarihinin en yüksek elektrik tüketimi gerçekleşti. 60 bin megavatlık tüketim oldu. Türkiye'nin talebi artmaya devam ediyor. Mevcut olduğumuz rezervlerin yeni keşiflerle desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Dan Yeni Keşif Müjdesi 3

KARADENİZ’DEN YENİ MÜJDE

Bakan Bayraktar canlı yayında yeni keşif müjdesi vererek şunları söyledi, “Üretim programının el verdiği ölçüde yeni keşif kuyuları yeni sondajlarımız olacak. Lokasyonlardan bir tanesi Rize açıklarında bir yer. Batı Karadeniz'de de Sinop açıklarında şu anda tespit ettiğimiz sondaja hazır olan lokasyonlar var. Gemi programı el verdiği ölçüde ara ara bu sondajları yapıp yeni keşifleri milletimize müjde olarak vermek isteriz. Bu yıl içerisinde Batı Karadeniz'de keşif amaçlı sondaj çalışmamız olacak. Hedeflerimize ulaşmak için 4 gemimizin aktif şekilde çalışması gerekiyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ