Gündem

Sosyal medyada tepki çekmişti! valilik devreye girdi

Antalya Valiliği sosyal medya gündem olan taksicilerin TAG sürücüsünü tehdit ettiği video ile açıklamada bulundu. Valilik olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Abone Ol

Antalya’da bir TAG sürücüsünün aracına binen taksiciler sürücüyü tehdit etti. O anları sosyal medyada paylaşan taksiciler sosyal medyada tepki gördü. 
Yaşanan olayların ardından Antalya Valiliği konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, “Bazı Sosyal Medya hesaplarında 23 Aralık 2023 günü paylaşılan “Antalya'da taksicilerin TAG sürücüsünü tehdit edip kameraya aldı” başlıklı paylaşımların yapıldığı görülmüştür.
Bahse konu görüntüler incelendiğinde, otomobil içerisinde tehdit içerikli konuşmalar yapan şahsın K.A. isimli şahıs olduğu, korsan taksicilik yapan şahsın H.A. isimli şahıs olduğu ve olay esnasında arka koltukta oturan üçüncü şahsın Ü.A.T. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, bahse konu araç ekiplerimiz tarafından Güneş Mahallesi Mehmet Atay Caddesi üzerinde alınmış, H.A. isimli şahsın yapmış olduğu beyanda bir firmaya ait TAG adlı uygulama üzerinden 2 aydır korsan taksi faaliyetini yürüttüğünü ve videodaki görüntülerin bugün Fabrikalar mahallesinde gerçekleştiğini, 93 TL karşılığında uygulama üzerinden anlaştıklarını beyan etmesi üzerine şahsa 2918 sayılı KTK’ nın EK2/3-a maddesince cezai işlem uygulanmış, araç 60 gün süre ile trafikten men edilmiş, ayrıca videodaki olayda yolcu olarak TAG uygulaması üzerinden aracı çağıran Ü.A.T. ve K.A. isimli şahıslara da aynı kanunun EK2/6 (Korsan taksi faaliyeti gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak) maddesinden cezai işlem uygulanmıştır.
Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine K.A., Ü.A.T. ve görüntü kaydını alan Ş.C. gözaltına alınarak Adli Tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }