Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hakkındaki dava sürecine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulaşıma neşter Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulaşıma neşter

Tunç, "Yargımız başta anayasa kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Dolayısıyla görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek hiç kimseye yakışmaz, makamı ne olursa olsun yakışmaz. Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamaları şu şekilde:

"Yargımız başta anayasa kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Dolayısıyla görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek hiç kimseye yakışmaz, makamı ne olursa olsun yakışmaz. Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz. O nedenle konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, şık olmadığını ve çok uygunsuz bir davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Herkes yargı kararlarına saygı duyarak gerekli itirazlarını hukuk sistemi içerisinde yapar. Bunu öyle televizyon programlarına çıkarak, yargıyı tehdit ederek, el kol sallayarak, parmak sallayarak, bir takım sözler sarf ederek, hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Millet de zaten bu tavırlardan hiç hoşlanmaz. Millet bu tavırlar içerisine girenlere karşı da gerektiğinde cevabını vermeyi bilir"

Editör: Özge Toptaş