Adalet Bakanı Yılmaz Tunçİsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT kameramanını yaralaması olayını kınadı. 

Bakan Tunç'un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir." 

Bakan Bolat: TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT Haber ekibine saldırısına tepki gösterdi:

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısında görüntü almaya çalışan TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir terör devleti gibi davranan İsrail, 7 Ekim’den bu yana yüzlerce gazeteciyi hedef alarak katletmiştir. Katil İsrail Devleti’nin medya mensuplarına saldırmasının arka planında Gazze’de ve Filistin’in tamamında işlediği savaş suçlarını gizleme arzusu olduğunu biliyoruz. Gazetecilere yönelik bu tür şiddet eylemleri, İsrail’in soykırımcı tutumunu tüm dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. İsrail er ya da geç işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulacaktır."

Murat Kurum: Basın mensuplarımız Filistin’de yaşanan katliamı tüm dünyaya anlatmaya devam edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da işgalci İsrail'in TRT Haber ekibine saldırısına tepki gösterdi:

"Terörist İsrail'in, Filistin’de yaşanan soykırımı görüntülemek için Mescid-i Aksa'da bulunan TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı kınıyorum. Yaralanan kameraman kardeşimize, TRT ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Genç, bebek, yaşlı, kadın demeden binlerce masum sivili öldüren, hastaneleri, okulları, kampları bombalayan terör devleti İsrail bilmelidir ki; basın mensuplarımız Filistin’de yaşanan katliamı tüm dünyaya anlatmaya devam edecek.

Ve buna ne soykırım suçlusu İsrail ne de onun destekçileri asla ve asla engel olamayacak."

Hatay'da çöpten 60 milyon TL gelir elde edildi Hatay'da çöpten 60 milyon TL gelir elde edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da İsrail'in saldırısını kınadı:

"Mübarek Cuma günü Kudüs’te Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü görüntüleyen TRT ekibine saldıran İsrail’i şiddetle kınıyorum.

Birilerinin yaptığı alkışlara aldanmayın. Ne yaparsanız yapın tarih önünde zalim ve soykırımcı olarak anılacaksınız.

Saldırıya uğrayan kameraman kardeşimize ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Biz, mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz "

Kaynak: TRT