Gündem

Basının Oscar’ı Lider Medya’ya

Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 2022 Yılı Antalya Basın Ödülleri’nde Lider Haber TV’nin başarılı programcısı Ahmet Demir, Dobra Dobra programındaki ‘Farkındalık Özel Bölümü’ ile Ali Orhan Televizyon Ödülü kategorisinde en iyi program ödülünün sahibi oldu. Genç İletişimci Ödülü’nü ise Akdeniz Üniversitesi adına lidergazete.com editörlerinden Şerif Ali Duman aldı.

Abone Ol

Geleneksel hale gelen Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘2022 AGC Basın Ödülleri’ yarışmasında dereceye giren eserler, basın çalışanları ve kent protokolünün yoğun katılımı ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl 39’uncusunu düzenlediği AGC Basın Ödülleri yarışmasında dereceye giren eserler düzenlenen törenle ödüllendirildi

TAŞ: GAZETECİLİĞİN MERKEZİNDE İNSAN VAR

AGC Başkanı İdris Taş, "Gazeteciliğin merkezinde insan var. Merkezinde insan olan, doğaya, çevreye tüm canlılara, yaşamsal risklere karşı refleks gösteren mesleğin mensuplarıyız. Topluma haber veriyoruz, bilgilendiriyoruz ama gazeteciliğin olmazsa olmazlarından biri topluma örnek olmak. Ne kadar kutsal bir mesleğin mensubu olduğumuzun farkındayız. Daha güzel dünyaya kafa yoran kalem oynatan söz söyleyen tüm insanlar bizim için değerlidir" diye konuştu.

ÖZDEMİR: BASIN ENTÜBE EDİLMİŞ DURUMDA

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ise "Yazılı basın can çekişiyor. Komayı geçtik entübe edilmiş durumdayız. İllerde gazetelerimiz okunmaz oldu. Yazılı basından internet medyasına sosyal medyaya geçiş yaşıyoruz. Yerel gazeteler, televizyonlar sıkıntı içerisinde" dedi.

LİDER MEDYA’YA İKİ ÖDÜL BİRDEN

Törende konuşmaların ardından basın ödülleri gazetecilere verildi. Antalya’nın Basın Oscar’ı sahiplerini buldu. Antalya Gazeteciler Cemiyetince (AGC) düzenlenen "2022 Yılı Antalya Basın Ödülleri"nde Ali Orhan Televizyon ödülleri kategorisinde, Lider Haber’in başarılı TV Programcısı Ahmet Demir, Dobra Dobra programındaki down sendromluların yaşadıkları zorlukları aileleriyle yaptığı ‘Farkındalık Özel Bölümü’ ile Ali Orhan Televizyon Ödülü kategorisinde en iyi program ödülünün sahibi oldu.  Ayrıca lidergazete.com’un editörlerinden Şerif Ali Duman da “Konyaaltı Kapalı Pazar Yeri’nin 20 yıllık ayakkabı tamircisi; Sabri Abi” haberi ile Genç İletişimci Ödülü’ne layık görüldü.  

Törende, haber, araştırma-inceleme, röportaj, köşe yazısı, spor haberi, ekonomi, haber fotoğrafı, kültür sanat haberi, yılın basın fotoğrafı, yılın radyo ödülü, sayfa tasarımı, genç iletişimci ödülü, jüri özel ödülü, teşvik ödülü, jüri mansiyon ödülü verilirken Ali Orhan Televizyon Ödülü kategorisinde ise haber, program ve en iyi görüntü kategorisinde ödül verildi.  Ayrıca Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin emektarı AGC İdari Koordinatörü Mediha Öztop Düden’e teşekkür belgesi verildi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }