İlk 20'de sadece Fenerbahçe var! Avrupa'nın en iyi takımları belli oldu İlk 20'de sadece Fenerbahçe var! Avrupa'nın en iyi takımları belli oldu

18 Temmuz'da gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi’yi 5 oyla geçerek Türk futbolunun yeni patronu oldu. Yeni Başkan olarak seçilen, Hacıosmanoğlu’nun Yönetim Kurulu listesinde bulunan, Bayram Saral seçimin ardından henüz 2 gün geçtikten sonra istifa etti. Saral’ın bu istifası spor medyasında gündem oldu.  

Bayram Saral Istifa Sürecini Telegol E Anlattı 3

Bayram Saral neden istifa ettiğini ve o süreçte yaşananları ise Türk futbolunun efsane programı Lider Haber TV ekranların seyircisiyle buluşan Telegol programında anlattı. 

Bayram Saral Istifa Sürecini Telegol E Anlattı 2

“HUKUK KURULLARI VE DİĞER KONULARDA ANLAŞAMADIK”

Serhat Ulueren, Gökmen Özdenak ve Adnan Aybaba’nın sorularını yanıtlayan Saral istifa sürecini şöyle anlattı, “İbrahim Bey baskın bir karakter. Bende baskın karakterim. Pazar günü konuşma yaptık ve benim istifa etmemin uygun olduğunu söyledim. İlerde bir çatışma olması halinde kuruma zarar verirdi. Başkan gidemeyeceğine göre benim istifa etmem gerekirdi. Yönetici olarak federasyonun kapısından girmeden ben bu kararı aldım. Ben son gününe kadar yönetim kuruluna girmeyecektim, istemedim de. İbrahim ile biz arkadaşız.  Ben aday olmuyordum. Son gün özellikle büyük kulüpler beni orada görmek istedi. Saat 13.30’da ben yönetim kuruluna girmeyi kabul ettim. Dolayısıyla ertesi gün seçim oldu ve kazandık. Bütün büyük kulüplerin görmek istediğini düşündüğüm hukuk kurulları ve diğer konularda bir görüşmem oldu. O da bu konularda farklı düşündüğünü söyledi. Orada bizim ayrışmamız oldu ama biz tokalaşarak ve öpüşerek ayrıldık “ dedi.

"YÖNETİMİ DİNLEMEZSE ESKİ YÖNETİMDEN DAHA KÖTÜ OLUR"

Mehmet Büyükekşi'ye sert eleştirilerde bulunan ve TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu üyelerini dinlemediği takdirde büyük sıkıntılar yaşayabileceğini söyleyen Saral, "Mehmet Büyükekşi 18 Temmuz’da seçim kararı aldı. Madem çok başarılıydın niye bu seçim kararını aldın. Aday olmayacağını söylemesine rağmen Milli takımın Avrupa’da ki başarı durumuna göre pozisyon almaya karar verdi. Sonra adaylar çıktı en güçlüsü Servet Başkan ve İbrahim Başkan’dı. Sonra Servet Yardımcı çekildi ve anlamsız bir şekilde son gün çekildi. İbrahim Başkan bizim arkadaşımız aday oldu. Çekilecek dediler çekilmedi. Benim çok ciddi fikir ayrılıklarım var kendisine de söyledim bunu. Biz Mehmet Büyükekşi’nin karşısına kim gelse onu destekleyecektik. Oradaki insanlar mafya dediler.  Bir kişinin mafya olup olmadığını devlet karar verir. Ben İbrahim Başkan’ın bu işi iyi yapacağına inanıyorum. Yönetim kurulunu dinlemeyip, ben yaparım, ben ederim derse eski yönetimden daha kötü olur" ifadelerini kullandı.


 

Editör: Emre Gündoğdu