Bayramlaşmaya gel bari…

Siyasi partilerin bayramlaşma programları, yerel seçimlere doğru parti örgütleri ve teşkilatlarındaki moral ve motivasyonun bir göstergesi niteliğindeydi…

Abone Ol

Geleneğin aksine bu kez bayramlaşmayı arife günü gerçekleştiren AK Parti, törene tam kadro katıldı. Merinos terası, ana baba günüydü…

Bayramın ikinci günü olmasına rağmen MHP programında da kadro tam ve katılım yüksek seviyedeydi.

CHP’de ise kadro eksikti…

İttifak kontenjanından milletvekili seçilen Saadetli Mehmet Karaca ile Gelecekli Cemalettin Kani Torun’u arayan gözler nemlendi…

Hoş! CHP’li 4 vekilden ikisinin katıldığı programa bu kontenjan isimlerin katılmaması çok da ilginç ve hüzünlü değil.

Evet, Mehmet Atmaca kendisi katılamamış ama Saadet İl Başkanı Ali Osman Karahan oradaydı… Temel Karamollaoğlu’nun ‘bitti ve hükmünü kaybetti’ dediği ve dirsek temasıyla sınırladığı ittifak içi ilişkinin özeti…

Hadi Sayın Atmaca, törende yoktu ama CHP’liler elbet Bursa sokaklarında kendisine denk gelir…

CHP’lilerin esasında Cemalettin Kani Torun’u Bursa’da görmesi zor… Sizce sadece CHP’lilerin mi? Bence Gelecekliler de görmüyordur… Torun’un önümüzdeki 4 yılda Bursa’ya yolu kaç kere düşer? Yerel seçimlerde kim görür? Görse de kim tanır?

Değişimi kendi sahası dışında her alanda vaat eden CHP’nin içine bulunduğu duygusal durum her pencereden farklı görünse de Mustafa Bozbey, bayramlaşma programındaki kürsü hitabında genel havayı çok net resmetti:

“Ramazan Bayramı’nı düşündüğümüzde (katılım açısından) yarı yarıya düşmüşüz gibi geldi. Sanki umutlarımız tükendi. Gelecekle ilgili yeni bir umut ve heyecanı hissedemez duruma gelmişiz gibi geliyor bana. Sakın umudunuzu yitirmeyin…”

14 Mayıs’ta herkes alacağını aldı… Sırada 2024 var… Umutların yitirilmemesine en çok da Büyükşehir adayı olarak açıklanan Bozbey’in ihtiyacı var… Haliyle o değil de kim söyleyecekti bunları…

***

İYİ Parti, üçüncü günde bayramlaştı.

CHP törenine katılmayan Mehmet Atmaca, İYİ Parti’de ön sıralardaydı…

‘Bursa’ya alakası’ tartışmalı eski vekil Ahmet Kamil Erozan’ın yokluğu şaşırtmadı…

CHP’nin programında yutkunan Milletvekili Selçuk Türkoğlu, kendi partisinin programında çözüldü ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığını eleştirdi: “…Milletin tercihine göre aday çıkaralım dedik ama karşılık bulmadı. Sonuç bu oldu…”

Oysa Türkoğlu’nun siyasi cesareti, bu sözleri CHP töreninde dile getirmeye yetmeliydi. Yetmedi…

İYİ Partide bir takım ali cengiz oyunları ile milletvekilliğinde liste dışına itildiği konuşulan İsmail Tatlıoğlu’nun tutumu merak ediliyordu.

Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olacağı iddia ediliyordu ancak Tatlıoğlu, protokolde oturmayı tercih etmediği programda ‘güneş gözlüklerini çıkarmadan’ gerçekleştirdiği konuşmasında şöyle dedi: “Siyasetin dışında, üniversitede insanımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğim.”

Kurultay’daki sert çıkışı, yerel seçim pazarlığı olarak da yorumlanan Meral Akşener’in GİK üyeliğinde yok saydığı Bursa’da 2024 için belediyelere ‘kazanacak aday’ aday bulması gerekiyor.

Fakat Bursa kadrosuna baktığınızda ‘Büyükşehir’i yönetir’ diyebileceğiniz tartışmasız bir isim var mı?

Bırakın Büyükşehir’i; İYİ Parti’de Osmangazi’yi, Nilüfer’i, Yıldırım’ı yönetebilecek bir isim söyleyin? ‘Ben varım’ diyeni röportaja bekliyorum.

Gerçi İYİ Partili Milletvekili Hasan Toktaş, yerel seçimlerde ‘çırak’ çıkmayacaklarını söylemiş…

Sayın Toktaş ‘beceriksiz’ bulduğunuz ve ‘yönetemiyorlar’ dediğiniz belediyelere siz, kimi ve nasıl bir yönetim anlayışını iyi diye vaat edeceksiniz?

Belki de bu kez aday gösterilecek isimlerin sicili konusunda ‘Özel’ hassasiyet göstermelisiniz…

Şehrimizde ‘rantsal bölüşümün’ ana odağı Nilüfer için de bir adayınız ve yönetim tarzınız var mı?

Acaba genel seçimde milletin tercihine vurgu yapan İYİ Parti, yerelde kimin tercihini baz alacak?

Yerelde de isimler bir grubun veya çeşitli odakların desteğine göre mi belirlenecek? Ve yahut halka ‘Bursa’nın nasıl bir yönetime ihtiyacı var?’ diye sorulacak ve bulanacak cevaba göre mi seçilecek?

Sanırım artık siyasetin, ‘sivil örümcek ağı’ tasarımına dönüştüğü kentimizde hayalperestliğe gerek yok…

Saygılarımla…

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }