Bedelini nerede ödeyecekler?

Abone Ol

Avaz avaz bağırarak içime attığım tüm öfkeyi kusmak istiyorum. Aman Allah’ım biz neler yaşıyoruz? Her geçen gün başka bir vahşet haberiyle sarsılıyoruz. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri, çocuk tacizcileri, öldürülen  hayvan haberleri derken dün sabah da yabancı uyruklu biri tarafından köpeğe taciz haberi!

***

Biz neler yaşıyoruz? Vicdansız, soysuz, ahlaksız insanlar… Sizler bize neler yaşatıyorsunuz? Sizler ne yiyor, ne içiyor da neyin kafasını yaşıyorsunuz? Sorulacak milyonlarca soru varken  tüm sorunların temelinde yatan bir temel sorun var : Oda adalet sisteminin yetersizliği...

***

Cezalar caydırıcı olmadığı sürece bizler daha çok şey duyup daha korkunç olayları yaşamaya mahkum edileceğiz. Sizi bir ana doğurmadı mı? Sizler hayatınız boyunca hiç mi sevilmediniz? Ya da canınız bir başkası tarafından hiç yakılmadı mı? Ben şuna inanıyorum; canı bir başkası tarafından yakılan bir insan acıyı bilir ve yürekten o acıyı hisseder. Acıyı yaşayan biri nasıl oluyor da bir başkasına, başka bir canlıya bile isteye zarar verebiliyor aklım almıyor? 

***

Yabancı uyruklu biri Antalya’nın Kaş ilçesinde gecenin bir vakti köpeğe tacizde bulunuyor. Soyunmuş, dökünmüş köpeğe tecavüz etmeye çalışıyor. Çevredeki insanların fark etmesiyle amacına ulaşamamış tabii... Peki, o köpek daha ıssız bir yerde olsaydı, kimsenin göremeyeceği bir yerde bu ahlaksız adam köpeği ele geçirseydi ne olacaktı? Köpeğe tecavüz edecekti ve kimsenin ruhu duymayacaktı. 

***

İnsanoğlunun değdiği her yere kan ve pislik bulaşıyor. Yeter artık yeter! Kimler elini taşın altına koyacaksa koysun, kimler yasalarda değişiklik yapacaksa yapsın, kimler bu mide bulandırıcı düzeni bozacaksa bozsun. Kimler dediğime bakmayın o kimlerin kimler olduğunu hepimiz biliyoruz! Sayın kimler gözünüzü, kulağınızı ve vicdanınızı bir açsanız da dünyanın nasıl  çekilmez bir hal aldığını görseniz fena olmaz hani...

***

Kocaeli Gebze’de öldürülen kedi ve köpekleri de yazmaya yüreğim dayanmıyor. Bu vahşet haberlerin ardından hemen "KINAMA" ve "Bunları yapanların yanına bırakmayacağız, hesabını soracağız" diye klasik mesajlar veriliyor. Biz artık bu klasikleşmiş, içi boşaltılmış cümleleri duymak istemiyoruz. Bizler, gerçek bir adalet istiyoruz. Bizler, suç işleyenlerin cezasını çekerken duyduğu pişmanlığı iliklerine kadar hissedeceği büyük cezaların verilmesini istiyoruz. Öyle kafa dinlemeye gider gibi birkaç gün cezaevine girip çıkmasını istemiyoruz.

SON SÖZ

Canları yakılan her bir insan için, her bir canlı için canlarının yandığını görmek istiyoruz. Öte dünyada değil, bu dünyada hesaplarının görülmesini istiyoruz. İşledikleri suçların bedellerini ahirette değil bu dünyada ödesinler istiyoruz.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }