15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin 8’nci yıldönümünde Ankara’da gerçekleştirilen Lider Haber 15 Temmuz Özel Yayını’nda açıklamalarda bulunan TBMM Grup Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ darbecileri uyardı.

“BÜYÜK BİR MÜCADELEYE İMZA ATTI”

15 Temmuz günü darbe girişimine karşı mücadele eden Türk Milletine teşekkür eden Bekir Bozdağ, “Türkiye Büyük Millet Meclisi sokakta tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü açan, helikopterden yağan kurşunlara karşı meydan okuyan,  aziz milleti gibi bunları temsilcisi olarak bombaların altında ölüme meydan okudu. Meclisi kapattırmadı. Büyük bir mücadeleye imza attı. O gün orda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan pankart tepkisi: Basketbol otoritelerini göreve davet ediyorum Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan pankart tepkisi: Basketbol otoritelerini göreve davet ediyorum

Bekir Bozdağ Lider Haber'de1

“MİLLETİN KALBİNİ SUSTURAMADILAR”

15 Temmuz günü Meclis’i susturmak isteyen darbecilere karşı büyük bir mücadele verildiğini söyleyen Bozdağ, “Halkımız güzel bir sınav verdi. Darbeci teröristler Özel Harekatı bombalayıp Özel Harekatçılarımızı şehit ederek güya kendi darbe teşebbüslerine karşı mücadele edecek gücü yok etmeyi hedeflediler. Öte yandan Parlamentoda da yapmak istediler. Tabi milletin kalbi olan Meclisi susturmak istediler. Ama milletin kalbinin atışını durduramadılar. Milletin kalbini susturamadılar.  Allah kıyamete kadar bu Meclisi, bu milleti, bu devleti var etsin. Hiç bir hain, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbeci ve hiçbir darbe teşebbüsleri bu milletin kalbini durduramaz” diye konuştu.

Bekir Bozdağ Lider Haber'de2

“15 TEMMUZ İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ‘nün hem Türk milleti için hem de başka ülkeler için büyük bir örnek olduğunu belirten Bekir Bozdağ, “FETÖ terör örgütü 40 yıl ilmek ilmek işlediği Devleti Amerika’nın desteği ile darbe teşebbüslerine cüret ettiği, çok aşikar. O nedenle Türkiye bu darbe teşebbüslerinin ve darbe geleneğinin artık sonu 15 Temmuz’dur. Bundan sonra başka darbe teşebbüslerine niyetlenenler olursa 15 Temmuz’u düşünerek niyetinden vaz geçecekler. Vaz geçmezlerse 15 Temmuz’da Türk halkı sokaklara nasıl indiyse yine inecek darbeci hainlere fırsat vermeyecektir. 15 Temmuz bu anlamıyla büyük bir ilham kaynağı olmuştur.  Hem Türk milleti için hem de başka Ülkeler için büyük bir örnektir. Hem aziz milletimize hem de başka milletlere örnek olmayı sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Özge Toptaş