Gündem

Bıçakçılarda yoğun mesai

Abone Ol

HAYVANA EZİYET ETMEMEK İÇİN BIÇAK SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Kurban Bayramı’nın tatlı telaşlarından biri de bıçak bileme işlemleri. Bayram sabahı kurbanlıklarını kesmek için pazarlara gidecek olan vatandaşlar, hayvanları sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde kesebilmek için en doğru ve en keskin bıçakları almak istiyor. Yoğunlukların yaşandığı adreslerden biri olan Antalya Demirciler Çarşı’nda, 1875 yılından beri ata mesleği olarak bıçakçılığı devam ettiren bıçak bileme ustası Özen Bıçakçılar, vatandaşlara önerilerde bulundu.

BIÇAKTA YERLİ İMALAT TERCİH EDİLMELİ

Vatandaşların bıçak alırken dikkat etmeleri gereken noktalara değinen Bıçakçılar, şunları kaydetti:

 “Vatandaşlarımıza her zaman tavsiyelerimiz yerli imalattan yana. Sokaktaki çantacılardan AVM’lerden, marketlerden bıçak almamalarını öneriyoruz. Çünkü onlarda Tayvan-Çin çeliği kullanıyor, Çin’de hurdadan toplanıp içinde karışım olan çelik halinde biraz da çelik konularak yapılan bıçakları kesinlikle ağzını bileme yapsak bile 2 gün sonra keskinliğini kaybeder. Yerli imalat Fransız dövme çubuk çelik olduğu için en kaliteli ve en sağlıklısıdır. Onu yaptığımızda bilemesini en az 1 sene rahat kullanırlar. Bizimkiler Fransız dövme çubuk çelik daha kaliteli. Bileme konusunda da mutlaka bu işin duayenlerine, uzmanlarına yaptırsınlar.”

MERDİVENALTI YERLERDEN DEĞİL, BIÇAKÇILARDAN ALINMALI

Kurban hazırlıklarına bir ay öncesinden başladıklarını dile getiren Bıçakçılar, vatandaşlara bıçak alacakları yerler hakkında bilgi vererek şöyle devam etti:

“Boyun kesme bıçağı dediğimiz kurban bıçağı, yüzme bıçağı ve kemik sıyırma bıçağı. Bu üç modele çok talep var. Satır ve masata, yoğunluk budur kurban döneminde. Biz Fransız dövme çubuk eşliğine dikkat ederiz. Vatandaş bıçak olarak biz çelik olarak görürüz. Hep söylüyoruz sokakta çantacılardan alışveriş yapmasınlar. Bıçağı bıçakçılardan, yerli ve orijinal bıçaklar alsınlar. Çünkü piyasada Çin malı, Tayvan Çeliği çok kullanılıyor. Biz yerli imalat kullanıyoruz. “

Müşterilerin bıçakları kullanırken bozulmamaları hakkında tüyolar veren Bıçakçılar, “Müşterilerimize aldıkları bıçakları kesinlikle bulaşık makinasında yıkamamaları gerektiğini söylüyoruz. Düzgün, temiz baksınlar. Keskinliği kaybetmemeleri için her zaman söylüyoruz limon asitli olduğu için çok çabuk bıçağın ağzını bozar. Kullanımlarının hemen ardından yıkamalarını tavsiye ediyoruz. Yerli imalatlar her zaman en iyi en kalitelisidir” diyerek öneride bulundu.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nın hayırlı olmasını dileyen Bıçakçılar, “Tüm müşterilere sesleniyorum, bıçaklarını bizde yaptırsınlar” diye ekledi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }