BİRLİKTE YOLA ÇIKTIĞINIZI YARI YOLDA ASLA BIRAKMAMALISINIZ!

Abone Ol

Büyük üstat Necip Fazıl Kısakürek, “Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen; hem yolunu kaybedersin, hem dostunu” demiş. Çok güzel bir söz. Günümüzde bunlardan çok.
Evet büyük üstat güzel söylemiş. Bunun tabanına bakıp irdelediğimiz zaman her insanın DAVA ADAMI olamayacağı gerçeğini görürüz. Benim bildiğim dava adamı, davayı omuzlar. Davanın altına girer, canını dişine takarak çalışır. Ezilse de, ZULÜM görse de şikayet etmez.
İşte bu gerçek yol arkadaşı olan kişidir. Yani yola çıktığını YOLDA bulduğuna değişmeyen kadim dosttur. Ağzı ile konuşur, bir yerleri oynamaz. 
Diğer tipler ise davanın, ucundan, kıyısından tutar. KAYPAKTIR. Her şeyden şikayet eder. En küçük bir zorlanmada hemen bırakır yalın ayak koşar karşı tarafa. O da yetmez, bir de çelme takar dava arkadaşına. Sanki o dava ile hiç alakası yokmuş gibi davranır.
Buraya kadar olan bölüm tamamen genel bir konu. Genelden yola çıkarak, özele getirmek istediğim asıl nokta ise siyaset. Hem de yerel siyaset! 
Çünkü, tüm fikirlerin neşvünema bulacağı, bulmayı istediği NİHAİ HEDEF SİYASETTİR. Çünkü, siyaset, toplumu, insanları yönetme sanatıdır. Çünkü, her şey insan içindir.
Ama günümüzde maalesef böyle olmuyor. Bir dava için birlikte yola çıkanlar, yolda bulduklarına karşı yola bir umut için birlikte SATTIKLARI olmuyor değil.
“Bunun en canlı örneği kim” diye soracak olursanız ben size hemen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı MUHİTTİN BÖCEK’i adres gösteririm. Hikayesi çok uzun ama ben kısa keseceğim.
Hepinizin hatırlayacağı gibi Başkan Böcek, pandemi döneminde ölümden döndü. Günlerce entübe bir şekilde yaşam savaşı verdi. ECELLE pençeleşti. Sevenlerinin duaları ile hayata tutundu ve 112 sonra görevine dönebildi.
Tabi kendisi ecelle pençeleşirken arkasından ne filmler, ne dolaplar çevrildi. Hoş bunların bazılarını üstün körü kitabında yazdı. Amma tam net olarak açıklamadı.
Örneğin beraber yola çıktığı partilisi Mehmet Hacıarifoğlu onun koltuğuna aday oldu. Daha cenaze ortada yokken resmen MİRAS paylaştılar. Peki bunları kim ve kimlerle yaptı?
İşte zurnanın zırt dediği yer burası. Hacıarifoğlu bunu tek başına yapmadı elbet. Kapalı kapılar ardında Muhittin Başkan’ın birlikte yola çıktığı arkadaşları ile elbette. Resmen, Sende mi BRÜTÜS” misali sırtından bıçaklamak istediler.
Amma herkesin bir oyunu varsa Allah’ın da ilahi adaleti olduğu için planlar suyu düştü. İşte bu yaşanana bakınca büyük üstat Necip Fazıl Kısa Kürek’in söylediği ile örtüştüğünü görürüz.
Gelelim bugüne! Benim de yakın dostum ve siyaset öncesi yıllara dayanan arkadaşlığım olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, her ne zaman iyi niyeti ile birileri ile yola çıksa ya değişildi ya da amiyane tabirle SATILDI!
İşte bunlara içerleyen Başkan Böcek, önceki gün Whatsapp hesabının profil bölümüne, “Ben sırtımı dayadığım insanların, Beni yarı yolda bırakıp, Başkalarına yalın ayak koştuğunu gördüm, Kimse bana güvenden bahsetmesin” diye yazdı!


Başkan Böcek, sanırım son günlerde tıpkı pandemi dönemine benzer bir ihanete uğramış olmalı ki böyle bir paylaşım yapma gereği duydu. Yoksa benim bildiğim Muhittin Böcek, canı yanmadan, kalbi kırılmadan asla böyle bir ifade kullanmaz.
Demek ki yine bir İHANETE uğradı ki bu cümleleri kullandı. Tabi işin aslı ve sırrı sözün sahibinde gizlidir. Lakin önümüzdeki günlerde yakın ekibi ve yola çıktığı bazı isimler için “GELİYOR GELMEKTE OLAN” denebilir.
Tabi benimkisi niyet okumak gibi bir şey. Bekleyip, yaşayıp göreceğiz. “Yola çıktıkları, yolda buldukları ile değişenler hem yollarını hem de en samimi dostlarını” nasıl kaybettiklerini öğreneceğiz.
---------------------
ALKIŞLAR SAHİL GÜVENLİK’E
Düden Şelalesi’nin denizle buluştuğu noktada hafta sonu bir köpek denize düştü. Sahipsiz köpek için Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ekipleri hiç TEREDDÜT etmeden devreye girdi.


CAN DOST, ekipler tarafından şelalenin denizle buluştuğu noktada kayalıkların altında çaresizce yüzmeye çalışırken kucağa alınarak bota bindirildi. 
Bakımı yapılan köpek, daha sonra Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teslim edildi.


Keşke her hayvan sever Sahil Güvenlik ekibi gibi olsa. İşte her daim deniz de GÜVENCEMİZ olan Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ekipleri alkışı hak eden bir görüntü ile ÖRNEK oldu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }