2500 yıllık bronz sedir ABD'den Türkiye'ye iade edildi 2500 yıllık bronz sedir ABD'den Türkiye'ye iade edildi

Antalya’nın sanat dünyasına açılan kapısı Altın Portakal Film Festivali, FETÖ propagandası içeren ‘Kanun Hükmü’ filmi sebebiyle iptal edildi. Antalya ve dünyada derin yankı uyandıran iptal kararnın ardından organizasyonu yönetemeyen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tepkilerin odağı oldu. Tepkilerin ardından Başkan Böcek Festivalin aralık ayının sonuna kadar gerçekleştireceğini katıldığı bir canlı yayında duyurmuştu. Aralık ayının sonuna gelirken Böcek’in vaadinin yalan olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından bu durumu gündeme taşıyan Başkan Çetin, “60 yıllık Altın Portakal Film Festivalini eline yüzüne bulaştırdı” dedi.

BAŞKAN ÇETİNDEN “ATMA ZİYA” GÖNDERMESİ

Antalya’nın prestijli sinema festivali Altın Portakal, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesinin kurbanı oldu. FETÖ propagandası kriziyle başlayan Festival süreci ardı ardına gelen skandallarla sonrası iptal oldu.

Tüm toplum tarafından tepkiyle karşılanan olayın ardından köşeye sıkışan Başkan Böcek katıldığı bir canlı yayında festivali aralık ayının sonuna kadar gerçekleştireceğini ilan etti. Aralık ayının sonuna geldiğimiz halde gerçekleşmeyen festivalinin ardından Başkan Çetin yalan vaat veren Böcek’i tiye alan bir video ile eleştirdi. Videoda Türk sinema tarihinden akıllara kazınan ‘Atma Ziya’ repliği ile Böcek’e gönderme yapan Başkan Çetin, “Bu zihniyet 5 yıl boyunca boş vaatlerle Antalya’yı yönetti. 60 yıllık Altın Portakal Film Festivalini eline yüzüne bulaştırdı” açıklamasını yaptı

 

“BÖCEK ALTIN PORTAKAL’A GÖLGE DÜŞÜRDÜ”

Altın Portakal Film Festivali’nde yaşanan FETÖ skandalı sonrası açıklamalarda bulunan ve bu açıklamalarından dolayı CHP’den ihraç edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Başaran, Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yaptığı hatadan dolayı festivale gölge düştüğünü belirterek şunları ifade etmişti:

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yaptığı hatadan dolayı festivale gölge düştüğünü belirten Başaran, “Halkımıza hizmet etmek için çıktığım bu yolda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hatadan dolayı Antalya'nın değeri olan böylesi güzel bir festivale gölge düşmüştür. Hayal kırıklığı yaşatıp, sınıfta kalmıştır. Festivali yapamaması da, benim doğruluğumun bir kanıtı olmuştur. İsminin geçtiği hain terör örgütüne karşı dik duruş sergileyememek, FETÖ'nün kuyruğu olmaktansa, onurlu ve ilkeli bir şekilde siyasete devam etmek tercihimdir. Şehitlerimiz var iken 38. Antalya İl Kongresi'nde terör örgütü üyeliği suçundan tutuklu Demirtaş'a selam gönderen CHP disiplin kurulu üyeleri var iken, benim doğru bulduğum ve sizin yapamadığınız film festivalinden dolayı disipline verilip ihraç edilmem Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne hiç yakışmamıştır. Takdir Antalyalı hemşehrilerimizindir. Saygılarımla ...” şeklinde konuştu.” 

Editör: Emre Gündoğdu