Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Devam Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in İstanbul’da sinema sektör temsilcileri ile görüşmede olmasından dolayı katılmadığı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz başkanlığında yapılan devam meclisinde 29 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

MİT Başkanı Kalın  Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü MİT Başkanı Kalın Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü

DÜNYA BANKASI’NDAN KREDİ ÇEKİLECEK

Görüşülen maddeler arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi'nin deprem, sel ve orman yangınları operasyonlarında araç ve ekipman sağlaması amacıyla 14 milyon Euro, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nün alt yapıların yeşil ve dayanıklı şekilde ıslah edilmesi, yeniden yapılması, belediyelerin dayanıklılığının güçlendirilmesine yönelik önlemler için 28 milyon Euro, aynı şekilde deprem, sel ve orman yangınlarında kullanılmak için araç ve ekipman sağlanması için 10 milyon Euro olmak üzere toplamda 52 milyon Euro, Dünya Bankası'ndan kredi çekilmesi maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

1 MİLYAR 452 MİLYON LİRA EK BÜTÇE

Gündemde yer alan 5’inci maddede ise personel maaşlarını dahi karşılamayan Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi yılın son çeyreğinde kullanmak üzere ek bütçe talebi görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine ait ödeneklerin yetersiz kalması sebebiyle ilave ödenek ihtiyacının karşılanabilmesi için 1 milyar 452 milyon lira ek bütçe talebi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası’nın toplu taşıma esnafının maliyetleri karşılayamaması, akaryakıt fiyatlarındaki artışın devam etmesi ve yaşanan ekonomik krizden dolayı vatandaşların üzerine daha fazla yük binmemesi için destek artırım talebi doğrultusunda indirimli yolcu, öğrenci ve serbest yolcu başına ödenen 1 lira 80 kuruşluk tutarın, 3 liraya çıkarılması da oy birliğiyle kabul edildi. 29 maddenin oylandığı meclis 13 Kasım saat 14.00’da toplanmak üzere sonlandırıldı.

BÖCEK SİNEMACILARDAN DESTEK İSTEDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Devam Toplantısı’na başkanlık yapmayan Muhittin Böcek’in ise FETÖ propagandası yapılan Kanun Hükmü’nde belgeseli yüzünden iptal edilen 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin nasıl düzenleneceği konusunda fikir alışverişi yapmak için İstanbul’da sinema meslek birliği temsilcilerinin toplantısına katıldığı ortaya çıktı.  Dün saat 12.30’da başlayan toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan iki taraf da 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl içerisinde düzenlenmesi isteğini dile getirdi. Bu aşamada Böcek, sinema sektöründen "tam destek" istedi, temsilciler ise Böcek'ten "sansüre karşı net bir duruş sergilemesi"ni talep etti. Tarafların iki-üç gün içerisinde toplantının nihai sonucunu ve aldıkları kararı kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Editör: Emre Gündoğdu