Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı yurtta ve cihanda coşkuyla kutlanıyor. Türk donanması, tarihinin en büyük resmi geçidi için İstanbul Boğazı'ndan geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve komuta kademesi resmi geçidi Boğaz'dan takip ediyor. Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK nefes kesen bir gösteriye imza attı. Türk Yıldızları'nın İstanbul semalarında gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni topladı. İstanbul Boğazı'ndan güney-kuzey istikametinde geçiş yapan gemiler töreni izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve komuta kademesini selamladı.

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösteri uçakları İstanbul Boğazı semalarında nefes kesen bir gösteri gerçekleştirdi.

Resmi geçitte fırkateynler, ada sınıfı korvetler, mayın avlama gemileri, amfibi gemiler, karakol gemileri, lojistik gemileri, hücumbotlar ve denizaltıların da görev alacağını ifade eden Fırat, tören geçişi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından 101 pare top atışı yapılacağını kaydetti.

Türk Yıldızları'nın Cumhuriyeti'n 100. yılına özel İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni topladı.

Pilotların takım lideri konuşma yaparak cumhuriyeti kutladı.

GEMİLER BOĞAZ'DA İLERLİYOR.

Gemiler, İstanbul Boğazı'ndan güney-kuzey istikametinde yapacakları geçiş sırasında töreni izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da selamlayacak.

Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda vatandaşları Boğaz'a davet etti. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşının heyecanını, gururunu yaşadığımız bu tarihî günde, İstanbul Boğazı'nda dron, havai fişek ve ışık gösterileri gerçekleştirecek, 100 savaş gemimizle, savaş uçaklarımızla muhteşem bir geçit töreni icra edeceğiz. Yediden yetmişe milletimizin her bir ferdini, yanlarında bayraklarıyla saat 16.00'dan itibaren İstanbul Boğazı'na davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DONANMA TARİHİNİN EN BÜYÜK GEÇİT TÖRENİ

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk donanması, tarihinin en büyük resmigeçidi için hazırlıklarını tamamladı.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla 100 savaş gemisinin yanı sıra uçak ve helikopterlerle İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek resmi geçit öncesinde, Sarayburnu'nda demirli olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en büyük savaş gemisi milli üretim TCG Anadolu'da basın brifingi düzenlendi.

Brifing, bu yıl gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında amiralliğe terfi eden, TSK'nın ilk kadın amirali Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetim Başkanı Tuğamiral Gökçen Fırat tarafından verildi.

Fırat, Türk donanma tarihinin en büyük resmigeçidinin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından komuta edileceğini söyleyen Fırat, gemilerin, töreni izleyecek Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a denizciliğe özgü "çimariva" selamında bulunacağını belirtti

Bakan Göktaş açıkladı: Narin ile Sıla bebeğin davalarına müdahil oluyorlar Bakan Göktaş açıkladı: Narin ile Sıla bebeğin davalarına müdahil oluyorlar

İstanbul Boğazı'ndaki geçişe TCG Anadolu'nun rehberliğinde 100 geminin yanı sıra F-16 ve F4E uçakları ve helikopterlerin eşlik edeceğini dile getiren Fırat, tören öncesinde SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gösterilerinin de yapılacağını anlattı.

Editör: Emre Gündoğdu