Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişi EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen 2 İsveç vatandaşını öldürdü. Olayın ardından Belçika İsveç maçı yarıda kaldı.

Vincenzo Montella’dan 3 değişiklik Vincenzo Montella’dan 3 değişiklik

“KALAŞNİKOFLA ETRAFA ATEŞ ETTİ”

Brüksel'deki olayın görgü tanığı Özlem Aktaş dün gece Lider Haber TV ekranlarında yayımlanan efsane spor programı Telegol’e bağlanarak yaşananları anlattı. Olayın stadın çevresinde olmadığını belirten Aktaş, “Olay tam olarak Brüksel’in merkezinde mültecilerin olduğu kampa yakın bir bölgede oldu.İşten çıkmış lambalarda beklerken motosikletli birisi vardı. Üstünde fosforlu bir ceketi vardı. Yanında da İsveç maçına giden seyircileri taşıyan bir taksi vardı. Saldırgan motosikletin üzerinden inerek direkt olarak onlara ateş etti. Elinde kalaşnikof denilen silahtan vardı ve etrafa ataş etmeye, taramaya başladı” dedi.

“CANIMZIIN DERDİNE DÜŞTÜK”

Saldırganla arasının çok yakın olduğunu ve olayı çok net gördüğünü söyleyen Özlem Aktaş, “Saldırgan ile aramda bir ya da iki araba vardı. Direkt karşımda oldu olay. Herkes çok büyük bir panik yaşadı. Ne tarafa bakacağımızı, ne tarafa kaçacağımızı şaşırdık. Hepimiz canımızın derdine düştük. Anında oradan kaçtık. Ben hemen polise haber vermek istedim. 3 defa polisi aradım. Kesinlikle cevap vermediler. Zaten ben yolumu çevirdikten sonra ardından hemen sonra motosiklet ve büyük araçlarla polislerin geldiğini gördüm” şeklinde konuştu.

“OLAYIN STAT BÖLGESİ İLE ALAKASI YOK”

Saldırı bir terörist saldırısı olduğunun fakında olmadığı söyleyen görgü tanığı Aktaş, “Belçika Devleti az önce açıkladı ve olayın bir terör saldırısı olduğunu söyledi. Neyin intikamını alma derdinde olduğu belli değil. Maçta değil saldırı. Maç ile stat bölgesi ile hiçbir alakası yok olayın. Tamamen Brüksel’in merkezinde olan bir bölgede oldu” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLARI TAŞIYAN OTOBÜS VARDI”

Terör saldırısının maçtan önce olduğunu ifade eden Özlem Aktaş, “ Saldırı maçtan önceydi. Brüksel saati ile 7.30 sularında oldu bu olay. Saldırı taksiye oldu ama onun tam yanında da taraftarları taşıyan otobüs vardı. O hiçbir şekilde kıpırdayamadı. Küçük araçlar kaçabildi oradan. Ama büyük taraftarı taşıyan otobüs orada kaldı. İnsanlar kaldırımlara çıktı. Ne yapacaklarını şaşırdılar” diye konuştu.