CHP’deki kuyu kazma operasyonlarında bir yenisi ifşalandı. Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna göz koymasının ardından emanetçi başkan Özgür Özel lehine kurduğu delege borsası patladı. Başrolde ise CHP’nin kasası olarak bilinen Özgür Karabat’ın olduğu aktarıldı. CHP Muş eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, Doğu ve Güneydoğu delegelerini değişimcileri desteklemeye ikna etmek için kurultaydan önce Özgür Karabat'la anlaştığını açıkladı. Çakır, “Değişimden yana oy kullanacak delegelere kişi başı 1500 ila 10 bin dolar arasında para verdi” dedi. Öte yandan, CHP'li Tolgahan Erdoğan da Laleli'deki 4 döviz bürosunun açtırılarak CHP kurultayına yaklaşık 50 milyon dolar aktarıldığını söylemiş, topu Ekrem İmamoğlu'na atmıştı.

Bakan Güler'den resmi temaslar: John Bass'ı kabul etti Bakan Güler'den resmi temaslar: John Bass'ı kabul etti


İLÇE BAŞKANIYKEN BÜFELERE KONDU

Rüşvet skandalı gündeme bomba gibi düşerken, Antalya delegasyonunda da aynı dengeler içine girdiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Antalya’nın en işlek noktalarından biri olan Muratpaşa ilçesi Kazım Özalp Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezinin önüne ve arkasına 2021 yılının Aralık ayında CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait iştirak şirketi olan EKDAĞ’ın kiralamasıyla, görüntü kirliliği oluşturan büfelerin o dönem CHP Kepez İlçe Başkanı olan Önder Kurnaz’a verildiği çekilen fotoğraflarla ortaya çıkmıştı.

KURNAZ, BÖCEK’E KAFAYI TAKTI

Kurnaz’ın son dönemde Kepez Belediye Başkan Aday Adaylığı süreci de sancılı bir şekilde devam ediyor. Söylemleri ile gündemden düşmeyen Kurnaz, bu sefer de gözünü CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek’in koltuğuna dikti. CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda yaşanan ‘rüşvet’ skandalının Kurnaz’ın bu ifadeleri sonrasında CHP Antalya’ya da sıçradığı iddia edildi.

GÖZÜNÜ BÜYÜKŞEHİR’E DİKMİŞ

Türkiye gündeminde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın arasında yaşandığı iddia edilen ‘rüşvet’ skandalının yankıları halen devam ederken Önder Kurnaz’ın ise Antalya siyasetine yön vermek için yaptığı girişimler siyasi kulisleri çalkalandırdı. CHP 38’inci Olağan Kurultayı’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başını çektiği ‘değişimciler’ güruhunun yanında olan Önder Kurnaz’ın özel görüşmeler ve siyasi toplantılarda, “Değişimcilere 17 delege verdik. İmamoğlu bunun karşılığında ‘cazip’ teklifte bulundu! Teklifi kabul etmeyip ben de Kepez ve Konyaaltı’nı istedim. Kepez ve Konyaaltı bizim. Büyükşehir için de konuştum. Anlaştık. Muhittin Böcek’in adaylığı da bu saatten sonra benden geçer” diye konuştuğu iddia edildi.

Siyasi kulislere bomba gibi düşen bu iddia CHP Antalya’da adeta taşları yerinden oynatırken CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in ise bu iddialara ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

 

Editör: Emre Gündoğdu