Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 127 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken gündemi belirleyen konu bu yıl 60’ıncısı yapılması planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin FETÖ propagandası yapılan Kanun Hükmü belgeseli yüzünden iptal edilmesi oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, yaptıkları konuşmada Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i festival organizasyonunu yönetemediği gerekçesi ile eleştirdi.


SELÇUK SENİRLİ İSTİFAYA DAVET ETTİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl terör örgütü propagandası ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı’nın VIP araç içinde birlikte poz verdiği fotoğraftan dolayı büyük bir krize dönüştüğünü dile getiren MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli “Her şeyden bir hayır çıkar. İnşallah Altın Portakal bu kriz sonrası tarihi, sanatsal düzlemine oturur. Partizanların değil halkın festivaline dönüşür. Bu skandalın asıl sorunları olan ışıltılı ve pırıltılı hayatı sürmekten başka kaygı taşımayan, görevini icra edemeyen, yüksek mevkilerdeki beceriksizlik bürokrat ve danışmanlarını onurluca istifaya davet ediyorum. Şayet istifa etmezlerse Torosların evladı Sayın Başkanımızı bu şımarık kibirlilere gereğini yapacağını ümit ediyorum. Yoksa bu millet hesabını nisana bırakmaz” dedi.

SERHAT DEMİR’DEN SÖCEK’E SALVOLAR

AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir ise “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından maalesef Antalya Altın Portakal Film Festivali’miz Antalya’mızın bir değerli markası terör örgütlerinin sözcülüğünü yapan, reklamını yapan bir şekle getirildi. Muhittin Böcek’in yönetiminde yaklaşık 5 yıldır toplu ulaşım patladı, trafik patladı, rektörle mücadele patladı en sonunda geldiğimiz noktada çok şükür Antalya Altın Portakal Film Festivali’de patladı gitti, hepimiz ciddi şekilde üzgünüz. Tabi aslında yakışan neydi? Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılındayız. Keşke Antalya Altın Portakal Film Festivali Terör Örgütü propagandaları ile gündeme geleceğine Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır şekilde bir şekilde ‘Cumhuriyet Filmleri’ seçkisi olsaydı, bu tema ile yola çıkılsaydı da 100. Yıl coşkusuna coşku katar bir hale gelseydi. Bütün Antalyalılar da film festivalimiz vesilesi ile bu coşkuyu yaşasalardı” ifadelerini kullandı.

“ADAM GİBİ KARAR VERSİNLER”

Demir ve Senirli’nin Altın Portakal Film Festivali tartışmasını gündeme getirmesinin ardından bu sefer de CHP’li isimler mecliste polemiğe girdi. Gündem dışı konuşma için söz alan CHP Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı, eleştirileri nedeniyle CHP’den ihraç edilmesi gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Kepez Meclis Üyesi Oktay Başaran’ı savundu. Otuzaltı, “Altın Portakal meselesini de konuşmak lüzum oldu. Burada bir hata yapıldı, bir filmi getirdiler. Bu filmde terör çağırıştan bir film, Oradaki suçluları çıkarıp cezalandırmak yerine Oktay Başaran bizim Büyükşehir Meclis Üyemizdir. Bunun faturasını ona kestiler. Oktay Başaran eleştirdi diye Başaran’ı disipline sevk ettiler. Son derece yanlış bir hareket, disiplin kurulundaki arkadaşlara da rica ediyorum iyice düşünün Oktay Başaran bir yanlışı dile getirmiştir. Karar verirken adam gibi karar versinler” ifadelerini kullandı.

Otuzaltı’nın sözlerini kesen Kocagöz, “Bu aile içi meseledir, burada konuşulmaz. Muhittin Böcek Başkan festivali yıl bitmeden en iyi şekilde yapacaktır” diyerek çıkışta bulundu.

“BAZEN DOĞRUYA DOĞRU DİYEBİLMEKTİR SİYASET”

CHP Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı’nın sözleri sonrası Oktay Başaran da söz alarak açıklama yaptı. Başaran, “Ben şimdiye kadar kişisel duygu ve düşüncelerimi aktarmaktan hiç çekinmedim. Doğruya doğru yanlışa yanlış. Açıklamamda da çoğu insanın kanına dokunacağı bir hayatı dile getirdim sadece. Yanlış değerlendirildi. Ben FETÖ’yü eleştirdim diye disiplin kuruluna sevkim ihracım olacak olursa kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Festival yönetimi ve sanat yönetmenliği neden işten çıkarıldı diye sorarım. Madem bir alakamız yoksa. Turizm ve Kültür Bakanlığı bu festivalden elini ayağını çekmiştir. Neden çekmiştir düşündünüz mü hiç? Jüri Başkanı Demet Akbağ sol görüşlü olduğuna inandığım ve bildiğim birisidir. Jüri başkanlığından istifa etmiştir. Ben böyle bir organizasyonun içinde olamam diye. Çok üzülerek söylüyorum, bazen doğruya doğru diyebilmektir siyaset” dedi.

KEPEZ İLÇE BAŞKANI ÖLMEZ’DEN ‘ADAM’ TEPKİSİ

CHP’li Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı’nın açıklamalarının ardından Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez’den cevap gecikmedi. Ölmez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partimizin tüm yönetimleri ve 100 yıllık partimizin bütün üyelerini adam olmamakla suçlamanın ne kadar talihsiz bir açıklama olduğunu ayrıca adam olmanın bir duruşa sahip olmak gerektiğinin bilinci ile bu yersiz açıklamayı partimizin ve kamuoyunun vicdanına sunuyoruz” diyerek sert bir tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır

Editör: Emre Gündoğdu