Türkiye Irak’ın kuzeyinden gelen acı haberlerle sarsıldı. Bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 12 askerimiz şehit oldu. Bakan Güler’in yaptığı açıklamada ise 30 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Gelen şehit haberlerinin ardından harekete geçen TBMM teröre karşı ortak bildiri yayımladı. Ortak bildiriye CHP ve DEM partisinde destek gelmedi. CHP bu tutumu partisinin içinde huzursuzluk yaratırken CHP vekiller ise partisini eleştirerek bildiriye destek verdi.

Akif Hamzaçebi'den CHP'ye sert tepki

Kahraman Mehmetçiklerin şehit olduğu saldırıların kınandığı bildiriye CHP'nin imza atmaması başta vatandaşlar olmak üzere CHP tabanından da tepkiyle karşılandı.

CHP'nin eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, söz konusu bildiriye imza atmayan CHP'ye çok sert tepki gösterdi

Resmi X hesabından paylaşımda bulunan Hamzaçebi açıklamasında, "TBMM'deki siyasi parti grupları milletimizin terör olaylarına karşı ortak hassasiyetini ve kararlı duruşunu yansıtmak amacıyla bugüne kadar bir çok defa ortak bildiri yayınlamışlardır. CHP Grup Başkanvekili ve TBMM Başkanvekili olarak görev yaptığım dönemlerde de bunun örnekleri vardır.

CHP Grubu bu bildirileri daima imzalamıştır. "Ama", "Bir bakalım, bilgi alalım" türünden cümleler bu bildiriye destek beyanında bulunmamanın gerekçeleri olamaz.

Milli İstihbarat Akademisi'nde ilk ders MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan Milli İstihbarat Akademisi'nde ilk ders MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan

CHP'Lİ EROL DA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imzaladığı, CHP'nin ise imzasının yer almadığı terör saldırısını kınayan bildiriye ilişkin, "Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum." ifadesini kullandı. Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin parti meselesi değil devlet meselesi olduğunu ve bunu her fırsatta gündeme getirdiğini vurguladı.

Irak’ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili TBMM’de ortak bildiri yayımlandı. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imzaladığı bildiride PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak, "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" denildi.

Editör: Emre Gündoğdu