Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Ulualan mevkiinde yapılan toptancı halinin tamamlanmasıyla birlikte eski toptancı halinin yıkımına başlandı. İşyerlerinin yıkımının ardından yapılacak olan çalışmalar kapsamında toptancı halinin zeminindeki tarihi su kemerlerinin günışığına çıkacağı belirtildi. Eski toptancı halinin yıkılmasının ardından Oymapınar’dan Side’ye uzanan tarihi su kemerlerinin bir bölümünün daha gün ışığına çıkarılabileceği bildirildi.

Koza Han'ın köşk mescidi asırlardır ayakta Koza Han'ın köşk mescidi asırlardır ayakta

BÜYÜKŞEHİR YIKIMA DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirciler Mahallesi altında Ulualan mevkiinde yapılan toptancı halinin tamamlanmasının ardından toptancı halindeki esnafların tamamına yakını yeni yerlerine taşınmıştı. Yeni yerin yetersiz kaldığını, tamamlanmadığını iddia eden birkaç esnaf işyerini taşımazken, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski toptancı halinin yıkımına başladı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yıkım çalışmalarının ardından bu döneme şahitlik eden vatandaşların uyarılarının dikkate alınarak tarihi su kemerlerinin gün ışığına çıkarılması ve bu çalışmalar yapılmadan eski toptancı halinin bulunduğu alanda inşaat izni verilmemesinin beklendiği bildirildi. Bazı vatandaşlar ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın olaya el atmasını istedi.

Editör: Emre Gündoğdu