Aydın'ın Didim ilçesinde eski belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay tarafından yaklaşık 780 milyon liraya yaptırılan Didim Amfi Tiyatrosu temeldeki kayma yüzünden duvarlarda oluşan çatlaklar ve döküntüler sebebiyle kapatıldı. Amfi tiyatroda bulunan sahne giriş kapısı, tavanlar, duvarlar ve merdivenlerin ise rutubet içerisinde olduğu görüldü.

C H P Nin Vizyon Projesi Didim Amfi Tiyatro Çöp Oldu 2

Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı

"780 MİLYON LİRA ÇÖP OLDU"

23 Haziran 2022'de CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan Didim Amfi Tiyatrosunda bugüne kadar 14 konser yapılabildi. Amfi tiyatronun 2 yıl gibi çok kısa bir süre ömrünün olması '780 milyon lira çöp oldu' yorumlarına sebep oldu Nergis isimli X kullanıcısı, "780 milyon liraya amfi tiyatro mu olur? Güzel yemişler belli ki" derken, Hamsi, "gereksiz harcanan paralar' diye yazdı.

C H P Nin Vizyon Projesi Didim Amfi Tiyatro Çöp Oldu 3

“TEK AMAÇLARI RANT”

Kapatma gerekçesindeki iddiayı sert bir dille eleştiren eski belediye başkanı Deniz Atabay ise, “Amfi Tiyatro'nun temelinde kayma yok. Maalesef belediyede eksen kayması var” diyerek yaşananların üzüntücü verici olduğunu belirtti. Projenin yapımını üstlenen Cebrail Tunç ise “Amfi tiyatronun yapısında herhangi bir kayma falan yok. Tamamen rant var. Belediye Başkanı Hatice Gençay'ın damadı Cem Armutlu'nun istediği firma ihaleyi alamayınca ihaleyi iptal etmek için böyle bir yola başvurdular. Tek amaçları rant” diye konuştu.

C H P Nin Vizyon Projesi Didim Amfi Tiyatro Çöp Oldu 4

Kaynak: HABER MERKEZİ