Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor: BM Genel Kurulu'nda konuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 79'uncu kez düzenlenecek olan Genel Kurulu için yarın ABD'ye gidecek. Erdoğan, Genel Kurul’un ilk gününde dünyaya hitap edecek. Konuşmasında ise özellikle Filistin konusunda tarihi mesajlar vermesi bekleniyor. Türkiye’den ABD’ye giden heyet arasında Lider Haber TV Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Alkoçlar da yer alıyor.

Abone Ol

Her yıl dünya liderlerini ABD'nin New York kentinde bir araya getiren BM Genel Kurul görüşmelerinin 79'uncusu 22 Eylül'de "Geleceğin Zirvesi" ile açılacak.

Yüksek düzeyli hafta olarak bilinen ve liderlerin konuşmalarına ev sahipliği yapılan oturum ise 24 Eylül'de başlayacak.

21 Eylül Cumartesi günü ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14. kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda hitap edecek.

GAZZE İÇİN ATEŞKES ÇAĞRISI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Eylül Salı günü yapacağı BM konuşmasında ilk önemli gündem başlığının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının olması bekleniyor. Erdoğan uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına karşı durmaya çağıracak, yaşanan katliama ve insanlık dramına dikkat çekecek. Erdoğan BM’den Gazze için ateşkes çağrısı yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan'a yönelik siber saldırıların ardından bölgede yükselen tansiyona, savaşın yayılma tehdidine vurgu yapacak.

NEW YORK’TA DÜNYA LİDERLERİ İLE DE BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek.

Bu görüşmelerde bölgesel ve küresel başlıklarla birlikte ikili ilişkilerin ön plana çıkması beklentisi hakim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerde ekonomik ilişkilere ilişkin mesajlar vermesi de bekleniyor.

ERDOĞAN İŞ İNSANLARI İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ABD ziyaretinde iş insanları ile görüşmesi de planlamalar arasında.

Türkiye-ABD İş Konseyi'nin çalışmalarına göre Erdoğan'ın 23 Eylül'de ABD'li şirket yöneticilerle bir araya gelmesi de bekleniyor.

Görüşmelerin bazıları Türk evinde gerçekleşecek. Erdoğan’ın ayrıca Türk evinde ABD’nin önde gelen CEO’ları ve iş insanları ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD HEYETİNDE ALKOÇLAR’DA YER ALIYOR

Türkiye’den giden heyetin arasında Lider Haber TV Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Alkoçlar da yer alıyor. Gülşah Alkoçlar ABD de sektörün önde gelen isimleri bir araya gelerek, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

EMİNE ERDOĞAN LİDER EŞLERİYLE BULUŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD’ye gidecek olan eşi Emine Erdoğan, katılımcı ülke liderlerinin eşleriyle bir araya gelerek yoğun temaslarda bulunacak.

GUTERRES İLE GÖRÜŞECEK

Emine Erdoğan'ın, bu yıl BM zirvesi kapsamındaki programlarında BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşeceği öğrenildi.

Görüşme ve temasların ardından lider eşleri ve ülkelerin üst düzey temsilcilerinin, emine Erdoğan'ın öncülük ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalamaları bekleniyor.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }