Merih Demiral'ın Bozkurt işareti ile gerçekleştirdiği gol sevinci UEFA'yı rahatsız etti. UEFA, daha önce de olduğu gibi çifte standart uygulayarak Demiral'ın gol sevincine soruşturma başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımızı desteklemek için Azerbaycan programını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Takımımızın çeyrek finalde oynayacağı Hollanda maçını izlemek için Almanya'ya gideceği öğrenildi.

AZERBAYCAN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Erdoğan'ın aynı gün UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final maçında Hollanda'ya karşı mücadele edecek A Milli Takım'ı desteklemek üzere Berlin'e gideceği bildirildi. Şuşa'daki zirveye Başkan Erdoğan'ın yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katılacak.

Erdoğan, 6 Temmuz akşamı Berlin'de TSİ 22.00'de gerçekleşecek Türkiye-Hollanda karşılaşmasını izleyecek.

UEFA SKANDAL AÇIKLAMA

İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak meyhane ve alkol çıkışı İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak meyhane ve alkol çıkışı

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır."

DIŞİŞİLERİ'NDEN AÇIKLAMA: KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Avusturya maçında milli futbolcu Merih Demiral'ın sevinç kutlamasına yönelik tepkilere ilişkin, "Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Editör: Özge Toptaş