Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir takım temaslarda bulunmak üzere 22 Nisan'da Irak'a gidecek. Bir dönüm noktasını oluşturacak olan ziyaretin Bağdat ve Erbil olmak üzere iki ayağı olacak.

Ziyarette terörle mücadele ve güvenlik konusunda ele alınacak. Mutabakat metni 25 maddeden oluşacak ve Türkiye için buradaki en önemli başlık güvenlik ve terörle mücadele olacak. Bu bölüm üzerinde uzun süre çalışılacak. Irak ile Türkiye'nin terörle mücadelede iş birliği içerisinde olacağı bu metinde vurgulanacak.

YSK, kesin sonuçları 6 Mayıs’ta açıklayacak YSK, kesin sonuçları 6 Mayıs’ta açıklayacak

ORTAK HAREKAT MERKEZİ KURULACAK

Metinde ortak harekat merkezi kurulması da yer alacak. Harekat merkezinin nerede olacağı daha sonra netleştirilecek. Bu hareket merkezinde Irak Merkezi Yönetimi, Erbil ve TSK'dan askerler görev alacak. Bir askeri koordinasyon merkezi olarak görev yapacak. Sınır güvenliği ve karşılıklı istihbarat paylaşımı üzerinde durulacak. Ortak operasyon olmayacak.

ÇOK SAYIDA GAZETECİ TAKİP EDECEK

Tarihi Irak ziyaretinde çok sayıda televizyon ve gazete temsilcisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ederek yapılan çalışmaları yakından takip edecek.